Risgrynsgröt


Även idag sitter jag nere i källaren och skriver detta inlägg. Även idag är det ABBA som låter i högtalaren. Men det kommer den bara göra nu under detta inlägg. Jag trodde jag var frisk igår på morgonen. Idag vaknade jag med feber igen. Gick ner tidigt och tog en riktigt varm dusch. Men frusenheten bor i kroppen ändå. Snorigheten vill inte gå över och det gör lite ont i bihålorna. Men det är nog inte så illa, så att jag behöver penicillin. Får se hur det ut eller invecklar sig.

risgrynsgröt.

Idag när jag duschat ställde jag mig för att koka gröt till familjen. Risgrynsgröt tar tid och en lugn sysselsättning som passar morgonen till. Nu står det en skål med ganska så många portioner gröt, uppe i köket. Den bara väntar på att maken och ungdomarna ska vakna till och ätas. Själv åt jag havregrynsgröt till frukost. Jag tycker det är godare och gröten gör att jag inte är hungrig. Den där gröten jag gjorde är nog det jag orkar med idag. Nu sitter mattheten i kroppen och jag inser att det kommer att bli en dag där jag som mest sover.

covid

Jag hade tankar om att nu, nu är jag frisk igen. Nu orkar jag göra saker, åka och handla kolla in och gö saker. No, Covid som borde gått över vid det här laget, sitter fortfarande i kroppen och gör mig orkeslös. Nu är det kanske inte Covid utan följden av det där viruset. Hostar så det gör ont, susar och bankar i öronen, ont i huvudet nästan hela tiden. Nässprejen som jag hade slutat med, är självklart ett måste igen. Tre flaskor har jag gjort slut på den här tiden. Idag måste det köpas in nya flaskor.

saffranspannkaka och äggost.

Nej, nog klagat om detta, Vi närmar oss julen med stormsteg. Här har inte blivit något bakat eller tillrett julgodisar. I år får vi vara utan både knäck och alla andra gotter som ska vara under julen. Det får bli en annan jul. Maken får inhandla lite choklad och lite skumtomtar så får vi vara nöjda med de godisarna. Om jag orkar ska jag nästa vecka ställa mig och göra äggost och saffranspannkaka.

En Jansson ska göras. Men efter den får det vara over and done här hemma. Äggosten gör ju sig nästan själv, det är bara att passa botten i kastrullen så det inte bränner. Formen är av plast,den är bara att diska i diskmaskinen när den runnit av klart. Min farmor hade en form i trä på sin tid och den var jobbig att rengöra.
Till äggosten ska jag koka lite blåbärssylt. En enkel variant med bara bär och ytterst lite socker.
Saffranspannkakan är som att göra en pudding, bara vispa ihop allt och in med det i ugnen. Jag hoppas att jag kommer att känna smaken av saffranet. Just nu har mina smaklökar blivit väldigt konstiga. Jag som bara gillar Earl Grey te har i stället valt te som jag inte gillar. Svartavinbärs te har jag druckit i massor. Earl grey har jag valt bort. Svartavinbärs te är något vi har hemma för att maken endast dricker sådant te. Det är kanske en gång om året han dricker det. Men nu har jag snart gjort slut på en hel låda med just det.

Nog för idag ha en fin dag.

Lev idag just nu. Igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.