En intressant bok.

Kom mig ner till källaren där energin är låg, och jag har till och med legat i sängen för att bli varm. Men med en rejäl förkylning ska man inte ligga still, utan röra på sig. Så det blev att gå upp, ta en varm dusch och sedan klä på mig varma kläder. Nu sitter jag här och låter fingrarna trycka ner tangenter. Fick tips igår om en bok om ABBA med titeln ”Vemod Undercover”, och nu har jag den i öronen. Författaren heter Jan Gradvall.

Skamligt

Tro det eller ej, men boken handlar om mer än bara ABBA; den utforskar olika typer av musik från den tiden. Det är intressant eftersom boken speglar musikhistorien och fenomenet ABBA, som då var ful-förklarat. Då var det skamligt att gilla ABBA, politiken var den som ställde till det. Att tjäna pengar var fult, och populärmusik som glammade betraktades med förakt. De som gapade mest kanske själva tjänade en hacka på sina proggar. Kanske inte lika mycket som ABBA, men de har nog tjänat en slant. En bok väl värd att lyssna på. Här hittar du boken.

Lugg av kortare sort.

Jag minns tiden då man kallade dem Haga pack. Luggen var av kortare sort och rak, nästan vid hårfästet. De bar lumpkläder och märken som sa nej till Atomkraft. Nu kallar man dem kanske för miljöpartister? Fast det vet jag inte säkert. 

En stilla dag.

Det är en stilla dag här hemma, och jag orkar fortfarande inte göra något. Energin verkar vara bortblåst. Hur ska vi kunna fira jul här hemma när energin är så låg? Snorar gör jag fortfarande, hostar, men jag har fått hostmedicin. Fast jag är inte så säker på att hostmedicinen gör någon verkan.

Det blir jul, oavsett man är frisk eller inte. Det blir kanske bara att fira i lite lugnare sort. Kyrkbesöket är uteslutet om vi snorar som vi gör nu. Vill inte smitta andra med det vi haft här under några veckor. Det får bli

Nog för nu, ha en fin dag.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon.

Vill passa på att Önska er alla En GOD JUL om jag inte orkar skriva innan.

GOD JUL!!!

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook