Gåvor utan namn.


Här ligger snön vit och vacker. Det har snöat mycket vill jag lova. Maken fick lägga över en timma på att skotta fram uppfarten. Det blir alltså snö till julen. Nu ska vi bara bli pigga och friska. Där är vi inte ännu. Utan här är det snorigt ännu. Trött till och med lite andfådd när jag rör mig. Men det är fortfarande en dag kvar. Vi får se om vi orkar med besök eller om det får vänta till mellandagarna.

en present utan adressat.

Igår va det en fin liten påse i brevlådan från en Kals kaffe butik. Där fanns massor av goda julgodisar och lite kaffe med smak av karamell och salt. Ingen lapp till vem den är till eller vem som lämnat. Jag har en vän som ibland kommer förbi med lite gåvor. Jag tänkte genast att den var från henne. Samtidigt som jag tänkte konstigt, hon brukar ju skriva något eller lämna över personligt. Men inget fanns det att hitta var ifrån den kom.

present från föregående jobb

Jag kände att jag måste bara tacka och skickade iväg ett sms. Men nej då det var inte hon som lämnat. Då slog det mig att det kan vara fel levererat kanske någon kommer och knackar på för att få sin present. Men ingen knackade på. I morse löstes mysteriet. Den var inte till mig utan till lillgrabben från hans förra jobb. Brukar man ge julgåvor till sådana som har jobbat under året? Det har jag inte varit med om någon gång. Men så var fallet med den fina gåvan. En fin handling tycker jag. Att dom handlade till honom fast han inte jobbar kvar.

Julgåva från jobbet.

Igår fick jag även present från jobbet ett gåvobrev där jag kan hämta ut ett present kort på olika ställen. Det får bli IKEA för mig, kan alltid handla ljus eller något sådant. 

Saffranpannkaka och äggost.

Idag har jag tänkt mig göra lite saffranspannkaka som vi ska ha till julen. En äggost ska även bli skapad, fast kanske väntar jag tills i morgon. Den hade behövt stå och droppa av i alla fall två dagar. När jag jobbade på ett litet pensionat gjorde vi äggostarna på Tors /fredagen för att de ska bli torra fram till söndagens smörgåsbord. Så jag är lite efter den tillredningen. Men det ska nog bli bra ändå.

Lite om Äggosten

Äggost är något som är ifrån vårt vackra Bohuslän. Tydligen har vi tillrett det redan på 1500 talet. Då för att ta tillvara mjölken. Mjölk och filmjölk ska man ha till äggost. Sist hade jag nog för mycket filmjölk i för den blev lite för syrlig. ska ta lite mindre fil denna gången. 
Antingen äter man äggosten som tillbehör till sillen eller så har man den som dessert. Är den till sillen utesluter man sockret. Till dessert så har man ofta lite sylt och grädde till. Nu blev jag lite nyfiken på om man skulle kunna krydda den med saffran? Hm. kanske skulle kunna prova med lite vid sidan av. Jag brukar krydda med kanel eller kardemumma.

Nog för nu….

Ha en fin dag och om jag inte skriver i morgon så vill jag passa på att igen önska er en riktigt God Jul!

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.