Idag är barnens födelsedag.


Hör ni musiken till rubriken. Det gjorde jag när jag skrev det. Textraden från en Thåströms text. Explodera mig hette skivan tror jag. En lite annorlunda Lp kände jag då. Nu är den en av alla hans skivor för mig.

Just nu spelar Muse i högtalaren, jag sitter nere i källaren och skriver. Eftersom alla ännu sover, är musiker inte på så hög volym.

Jag sitter just nu i min nya skrivar- hörna. Gymmet har nu blivit ett kontor med mina målarsaker i. Golvet målade maken igår. Han bar in alla mina och hans saker som vi har haft i vår datorvrå innan. Här är mysigt vill jag lova. Allt detta blev till för att maken tyckte det nu var dags att köpa ny tv. Vi har inte haft smart tv nere i källaren och den vi har där just nu har några år på nacken. Den 4 januari kommer vår nya tv. 98 tum smart tv den kommer att pryda hela väggen där vi nu ska ha en tv hörna. 98 tum det säger mig att den inte är helt 100.

födelsedag

Idag fyller lillflickan år så idag blir det kalas här hemma. Nu blir det inget stort kalas mera lite mat och glass med lite maränger till efterrätt. En av presenterna är inte inslagna den ska hon får först. Jag tror att det är den hon kommer att bli gladast över. Det ska bli så kul att se hennes min. Jag kan ju inte skriva vad det är för present eftersom hon kan få för sig att läsa här på bloggen. Men jag tror hon kommer att bli jätte glad. I julas fick hon en Gamingstol som stor present. Den hon får idag hör lite ihop med stolen fast på ett annat sätt.

raggsockor.

På julafton fick alla utan sonen raggsockor i julklappar alla utan min äldsta son. Jag trodde inte han ville ha raggisar. Men det talade han tydligt om för mig att han ville ha. Jag har bara lite kvar att sticka på de sockorna. behöver sedan bara fästa lite trådar. Han skulle komma och fira lilltösen idag. Jag hoppas jag hinner klart strumporna innan han kommer hit.

här ska det bli omgjort för att den nya tvn ska få plats.

Vi har ännu inte gjort klart i gillestugan. Det är där den nya tv ska vara. Soffan ska flyttas längre ner i rummet och maken börjar snacka om att det saknar ett biljardbord. Han säger även att platsen finns. Jag som jobbat med ungdomar hela mitt liv har spelat en del biljard. Fast biljardbord nej det blir det inte här. Det ska jag bli kvinna för.

Det är denna väggen som den nya tvn ska stå.

Här kommer det bli plats för ett biljardbord säger maken.

sumrering

Jo det gick allt att sitta här och skriva. Riktigt trevligt till och med den där målarfärgen maken la på golvet igår. Den ger en doft av att det är nymålat. Den lilla skrivbordslampan ger mig rätt ljus och musiken ger stämningen. Muse är alltid stämning. Dom är så värda att lyssna på. Under natten har jag laddat mina kristaller i fullmånens ljus. Den där månen var vacker när jag vaknade.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.