En Alfred dag.


Igår var det en Alfreds dag. Eller Alfredo som han vill kalla sig. Alfred är vårt lilla barnbarn. Han kom redan kl 7 på morgonen. Han frågade med en gång hans pappa hade gått, var morfar var. Jag berättade för honom att han sover. Men Alfredo han gick direkt in i sovrummet, berättade för morfar att han var tvungen att gå upp. Detta var viktigt för att han och mormor som är jag, skulle spela Mario kart. Vi skulle spela det på hans Nintendo Switch som han hade fått i julklapp i år. Hans pappa hade packat ner det för att Alfred skulle få med det till oss.

Mormor vann

Nu tyckte nog mormor om att spela det, mera än vad Alfred själv gillade det. Självklart vann mormor. Mormor visar ingen pardon, när det gäller att spela spel. Fast en gång gjorde hon det. 
Alfred sa, mormor jag vill också vinna någon gång.
Ja men hur gör vi då? frågade jag.
Du får stanna din bil. Sa Alfred.
Jag stannade min bil och Alfred fick vinna.
Efter en stund ville Alfred inte spela mera. Han ville ha sin Ipad.

Åka till mamma och pappa.

När det gått två eller tre timmar frågade Alfred när han skulle åka hem till mamma och pappa. Jag fick förklara för honom att det var väldigt många timmar till, han skulle vara med mormor och morfar. När han fick det klart för sig satte han sig igen och kolla in sin Ipad. När klockan närmade sig 12 åkte vi till stan för att handla, få några timmar att gå. Det var så tråkigt väder ute, det gick inte att vara ute och leka. Lillflickan var med oss inne i stan. Hon ville handla kläder.

Dom har en enkel pantstation på en ICA butik i stan, där pantade vi våra pantburkar innan vi åkte till Torp. Man häller hela säcken i maskinen så sköter den allt själv efter det.

Annorlunda

Hittade en ny handväska. I den affären berättade föreståndaren, att man kunde lämna in sin begagnade väskor så fick men några kronor för dom. Hm återbruk, gillar jag. Om det inte är jag som ska återbruka. Jag har en hel garderob med väskor. Tänker mig att jag ska ta mig an min väsksamling och lämna in dom dit. Jag har under några månader känt att jag behöver en ny väska. Att jag behövde en annorlunda. Men när jag kom hem så insåg jag igen att jag kanske köpt en liknade dom jag redan har. Vid närmare eftertanke så är det kanske så att det är en viss stil på väskor som jag gillar. Jag kommer antagligen aldrig köpa en annorlunda väska. Utan mera liknande, dom jag redan har.

Te, Nyåret och Mc

Det handlades lite te i lösvikt i Te butiken. Vi inhandlade även det sista till Nyåret. När vi handlat klart blev det ett besök på Mc Donalds till både lillflickan och Alfreds förtjusning.

Inspektion

Hem igen för att hämta ficklampa, åka iväg till huset som sonen och hans familj ska flytta till. Detta för att kolla hur det såg ut. Ett väldigt stort hus, badrum uppe och även nere i källaren. I källaren fanns även bastu. En stor tvättstuga med möjligheter för att hänga tvätt på linor. En kamin i gillestugan. Gillestugan var väldigt stor. 17 meter långt och 3 meter brett, var rummet. På övervåningen var det tre sovrum ett kök med matsal samt en härligt stor hall. Lille Hugo visade sin farmor som är jag vilket rum han skulle ha. 

en stor trädgård.

Uppvärmningen var i dagsläget pellets, vilket vi innan har haft. Något som vi idag är väldigt glada för att slippa. Sonen skull han luft-värme i stället för pellets. Vi här hemma har idag bergvärme, vilket vi är grymt nöjda med. En härligt fin tomt där det var mest gräs. Inte massa rabatter som behövs skötas om utan bara en gräsmatta som ska klippas. Precis vid tomtgränsen var Emilias skola och Hugos dagis. Ett härligt stort hus som hade varit perfekt för den lilla familjen.

sticka strumpor

När Alfred hade blivit hämtad av sin pappa på kvällen. Då blev det att sitta i soffan och sticka strumpor. Skaften till stumporna är klara, nu bara hälen och själva foten kvar. Min svärdotters mamma ville gärna ha ett par raggisar. Tillsammans med strumpstickning brann det en eld i kaminen. Lite film på tv och en stor kopp med Julte i min tekopp. En riktigt härligt skön dag. En dag som jag summerar till en Yes dag. 

Dagen idag.

Idag blir det att ta det lugnt, tänker att jag ska sticka klart strumporna idag. Imorgon firar vi nyåret här hemma. Kalvkött och pressad potatis, blir huvudrätten. Något med lax och räkor till förrätt, lite regnbågsfärgad efterrätt. Lite skumpa vid 24 till den som vill ha. Maken och sonen har inhandlat nyårsraketerna. Den här näst sista dagen på året ska jag byta sängkläder och se till att tvättkorgarna är tomma. 
Efter nyårsafton ska jag plocka bort alla julsaker. Bjuda in våren till mitt kök och sätta upp mina limegröna gardiner. Dom gör mig alltid så glad.

Oj ett långt inlägg. Dags att sluta.
Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.