2023 ska bli 2024…

Årets sista inlägg ska skrivas. Det firar jag med den andra koppen kaffe skriver här nere i källaren. Tillsammans med I still have fait in you, i högtalaren. Det är ABBA som sjunger och spelar. Jag har tro på mig själv, jag tror fortfarande att jag är stark och kan och gör. I still have fait in me är också en rad som skulle passa in. Då hade den varit så full av inre kraft. Men nu är det you dom sjunger.

Årets sista dag.

Årets sista dag idag. Jag har för mig nycker den här sista dagen. Det ska vara rent i sängen, blommorna ska vattnas, tvättkorgarna ska vara mera tomma på tvätt, tvätt ska vara in-viken och vara i skåpen. Allt ska vara klart. året ska börjas enkelt. Det gamla året ska göras klart och allt ska börjas på nytt i morgon.

2024

Imorgon ska jag även plocka undan alla julsaker . Det är nu som våren börjar för mig. Trots all snöyra som är på utsidan, vi är snart där. Där i våren, när allt är grönt och vackert igen. Solen som värmer. Vi kan snart sitta ute och njuta av strålarna från solen. Vi är mycket närmare det nu, än vad vi var i september. Om bara ett kort tag, kan jag hänga tvätten på utsidan. Då kan jag njuta av lukten som blir när tvätten torkar i solen. Snart kommer altandörren stå öppen, katten kan springa ut och in som han vill.

Nyårslöften?

Har ni några nyårslöften? Här har jag slutat med det sedan länge. Men jag har en tanke om att jag ska vara mera självsnäll emot mig själv. Att jag ska bejaka mera. Att jag ska ta hand om det som är mitt, inte lyssna på allt som sägs som inte handlar om det som är mitt och mitt jag. Jag är trött på allt skitprat som sker runt omkring på jobb mm. Nu ska det bli en nystart på hela jobbet. Avdelningar byts, chefer byts och schemat är nytt. Jag får helt nya kolleger att arbeta tillsammans med. Viss det känns lite skrämmande men, jag vågar nosa på känslan, känner mig trygg i att jag faktiskt är en helt okej kollega.

En grupp i gruppen.

Det kommer att vara några veckors kämpande, men när jag sitter här nästa nyår. Då är den nya arbetsgruppen trygg i sig själv. Vi känner varandra och litar på att alla, gör sitt bästa i stunden. Det ända orosmolnet som bor på himlen i det här…

Det är att schema fördelningen är lite skev. Det kommer redan från början vara en grupp i gruppen. Vilket gör att gruppen inte från helt rätt förutsättningar. Men just det är inte mitt jobb att sköta om. Jag har mig, mitt och mitt jag att sköta. Göra mitt bästa för att bidra. Jag ska bidra och jag är så väl medveten om att vi är varandras arbetsmiljö. Schema raderna skulle kunna spridas lite. Det hade varit bättre förutsättningar, i att bli en helhet med en gång. Nu kommer det redan från början vara en subgrupp, i gruppen. Det känns bra att det inte bara är mitt jobb utan det är alla ansvar. Jag ska göra mitt bästa för att gruppen ska bli en helhet.

Nystart

Om ni bara visste vad jag gillar nystarter. Jag ser tiden som ligger framför mig som en rejäl nystart. Nu kan allt ske vad det beträffar jobb. Nu är det inte gamla hjulspår längre, utan allt ska göras om och göras rätt. Jag ska ha dom tankarna när jag går in i allt det nya på jobbet. Det kan bara bli bra.

Raggisar

Raggsockorna som jag gör till min svärdotters mamma, blev klara igår kväll. Idag ska trådar fästas, sedan ska strumporna bo hos sin ägare. Igår beställde jag lite garner från Hobbii. Just nu har dom rea och vill få bort årets lager. Där bidrog jag och köpte på mig ganska så många nystan. Tanken är att jag ska sticka en tröja i patentstickning. Om det nu går på rundstickor. Jag har aldrig sticka någon tröja i pantenstickning. Men det kan ju inte vara så svårt. Det ska nog gå att få till. Så här blev strumporna jag stickade igår. Tips om mönster tas gärna emot.

Gott slut på detta år och ett Gott Nytt År till er alla.

Min önskan är att krigen tar slut och att vi människor kan gå sida vid sida och respektera varandra. Att vi ger kärlek istället för hat. Att vi även tar mera ansvar över det så vi kan ta ansvar över. 
Ha ett härligt fint nyårsfirande. Nu ska jag vika in tvätt och fortsätta med mina exter inför detta slut på året. 2023 kommer nu bli 2024. Om bara några dagar kommer jag vara ett helt år äldre igen. 59 år herre gud, det var igår jag fyllde 40. Tiden går… det gäller att ta hand om all fina stunder som bor i livet. Att verkligen vara medveten om alla magiska små stunder av magi i vardagen.

Summering

Jo, jag känner mig hoppfull in för detta nu snart så nya år. Nu kan det bara bli bättre. Jag kan bli en bättre människa än vad jag var i går. Jag kan välja ja, till och med mina tankar om framtiden. Jag väljer tankar så mycket det bara går.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook