Gessle, badhus och USA


jo, då sitter jag här igen. Har vaknat för andra gången idag. Kaffet den där sista koppen står bredvid mig. I högtalaren sjunger Gessle att han är här, han kommer alltid att vara här. Oavsett vilket håll jag än går. Jo men det stämmer ju han är här när jag bestämmer mig för att lyssna på honom. Nu mitt i vintern står han här och sjunger för mig genom högtalaren. Mitt i vintern, det är inte Gessle för mig. Det är sommar som han står för i mig. Men kanske väntar jag, Längtar jag så oändligt nu på sommaren igen. Men den ligger där borta där borta i framtiden.

Badhuset

Igår ringde sonen och frågade vad som stod på listan för dagen. Jag hade inget planerat, sonen frågade om jag ville följa med till badhuset i Mellerud. Först sa jag nej ryggen gör så ont. Min kloka son sa va bra då är det extra nyttigt att simma. Det blev att hans familj, lillflickan och jag åkte vidare till Alfreds förskola för att hämta honom. Efter det tog vi milen till badhuset. När jag hämtade Alfred blev han jätteglad när han fick veta att vi skulle till badhus. Vi var där i några timmar och avslutade badet med lite bastu.

Vi hade bestämt oss för att käka ute. Men jag ringde maken och sa att jag och lillflickan äter med sonens familj. Blev maken besviken sa att han hade räknat med att vi alla var hungriga. Han stod och gjorde tacos för ett helt kompani. 2 kg köttfärs stod han och stekte just då. Vi ändrade planen för mat och åkte hem åt mat här i stället. Barnen som inte gillade tacos fick makaroner och farmors hemlagade Julköttbullar som bodde i frysen.

juniorerna

När alla sedan hade åkt hem åkta jag och maken för att hämta all garn jag beställde vid nyåret. Det var mycket garn jag köpt. Nu har jag och sticka ett långt tag. kvällen gick åt att titta på Hockeyn. Besvikelsen var stor men USA hade både tur och var ett bättre lag. Jag tycker våra Juniorer kämpade på bra. på vägen hem stannade vi även vid ICA, där passade jag på att hjälpa våren på traven. Detta genom att ta in tulpaner till köket. Katten blev nyfiken och ville undersöka dessa vackra vår-spridar blommor. Jag verkligen älskar tulpanerna som flyttar in i köket varje vinter när jag längtar till våren. Snart kommer jag samla på mig kvistar av olika trädslag som får stå i vaser här hemma. Jag lyckas alltid hitta en kvist ute när jag promenerar. Nu är vi snart där, där i våren igen.

Vår-spridar blommor
Impulsivitet

En helbra dag blev det trotts förlusten emot USA. Jag gillar när det bli infall, när man gör utan att tänka och bara gö….Vi är en impulsiv familj. Kanske inte så konstigt sonen har vuxit upp i en Impulsiv familj och vi gör utan att tänka den där impulsiviteten har liksom smittat av sig.

Kalas.

Idag blir det att göra smörgåstårtor för kalaset i morgon som är mitt kalas. Detta är nog första året som vuxen som jag önskat mig något i present. Jag är nyfiken på om det är något som jag får av det jag vill ha. Det kommer bli spännande. Igår skulle jag hämta ett spel i makens garderob. Men där fanns det tydligen present så jag fick inte gå dit. Stora sonen som ska flytta närmare kommer att komma lite tidigare. Dom ska till huset, lämna tv bänk och två tv apparater som är här. Dom ska även få vårt finporslin. Även lite glas. Jag är en samlare och har massvis med porslin så nu blir det mindre här hemma av just sådant.

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller. Alltid just nu.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.