Födelsedag.

Elton John

your song Elton John,. Lugnt och stilla når tonerna mig nu när jag sitter här och skriver den här dagen. Den här dagen är speciell, för idag är det min födelsedag. Idag blir jag ännu ett år äldre. Nåja det sker varje år. Vissa födelsedagar har jag valt att inte fira. Men i år kommer barnen hit, vi tänker bjuda på smörgåstårta. Men det är några timmar till dom kommer.

En bjudning

Igår var vi bjudna till några grannar som bor i närområdet. Där bjöds det på kallskuret och massa goda ostar. Vin och drinkar. Kvällen blev väldigt trevlig men sen, kanske därför jag vaknade nu först. Fast jag var uppe för två timmar sedan drack den första koppen kaffe. Men nu är det dags att gå upp på riktigt, smörgåstårtor ska garneras jag ska fixa till mig och vakna på riktigt. Gästerna som egentligen är endast våra barn med familjer är hit bjuda kl 14.00. Jag vill ha på mig några timmar i lugn och ro innan.

Ett helt år har gått sedan jag fyllde år sist. Jag minns inte ens vad jag gjorde dagen idag för ett år sedan. Firade vi födelsedagen eller var det som en vanlig dag är sådant jag inte minns. När jag sökte på bloggen skrev jag inte något inlägg just den här dagen för ett år sedan. Så jag kan inte ens läsa mig till vad som hände.

tiden går blir till år

Nåja dagarna går och blir till år. Vi blir äldre, 59 år känns lite skrämmande snart 60. Kanske har jag en 20 somrar till då har jag tur om jag får vara klar i huvudet och ha kroppen i behåll. Det är inte så många somrar, tiden går och den går så fort nu. Kommer jag hinna med allt jag vill. Får jag sagt allt jag behöver säga? Säger jag det som behövs sägas? Gör jag det jag vill? lever jag det liv jag vill leva?  Oj nu blev det stora tankar här på födelsedagens morgon.
Nej, dags att luta mig tillbaka njuta av Eltons röst och stroferna av melodin. Saturday night spelas just nu, Den blir jag glad av.

En främmande katt

Igår satt det en katt under vår bil hela dagen och jamade. När kvällen kom och hon fortfarande var kvar här valde vi att ta in katten. Det var så kallt ute och hon frös. Gav henne 2 portionspåsar mat, vilket hon glupskt åt upp. Maken la ut en bild på Fb. Någon visade sig sedan säga att katten var hans. Men han fick ta tag i det som idag. 

Lillekatt

Hade det varit vår lille-katt, hade vi genast försökt ordna till så att vi fick hem katten. Men killen som äger den lilla katten sitter i rullstol tydligen, kan inte komma och hämta katten. Han vill att vi ska lämna katten till honom. Vi skrev till honom att just idag är det svårt att lämna någon katt, då vi ska ha gäster här. Katten hade varit borta sedan innan nyåret. Den stackaren har varit ute i denna stränga kyla i över en vecka nu. Vår lille katt är väldigt intresserad av den lilla katten. Just nu sover hon i lillflickans rum. Hon ville ha henne där. En söt liten katt som skulle kunna vara vår katts syster för dom är båda röda katten. Fast den lilla flickan är mera kärvänlig än vår katt som inte alls vill bli klappad på vissa stunder.

dags att ordna till

Vi får se om det kommer någon och hämtar katten här idag. Annars får det vänta tills morgondagen. Nu får det här födelsedags inlägget vara klarskrivet av mig. Nu ska jag in i duschen. Efter det blir det att fixa till smörgåstårtor. Frukost ska hinnas med. Ska även hinnas med att göra ett ansikte och klä på mig. Dottern har redan ringt och sjungit för mig. Nej nu blir det att gö en härligt fin dag.
Ha en härligt fin dag.
Lev idag just nu, igår finns inte kvar. Morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook