Kaffedofter

å här kommer alla känslorna på en och samma gång. Ja dom gör det. Härliga känslor av att fått sova en stund till. En av känslorna är att dricka fin fint kaffe av nymalda bönor iordninggjorda i min fina perkulator som jag fick i födelsedagspresent av barn och barnbarn. Go kaffe i all ära men kaffe gjort i perkolator det är snäppet bättre. Aromerna känns genom både doft och smak. En mildare men en markant doft av många olika mjuka smaker kaffe på riktigt. Jag tycker om att skämma bort mig. Det är liksom vardagen värd. Eller varför inte dagen tiden just nu värd.

morgon nu 2

Precis när jag vaknat ringde sonen. Han hade hittat en säng till Hugo. Den ska han köra upp till huset. Jag hittade gardiner till Hugos rum. Ett par gardiner som min mamma sytt till min son som nu är Hugos pappa. tänker tvätta gardinerna och stryka dom fin. Kanske är det något som dom gillar. Jag skulle i alla fall gilla att sonens gardiner hänger upp i hans son rum. Kanske ska jag hitta tyg i mina gömmor för att sy till Emilia. Till frukost åt jag det sista av smörgåstårtan vi hade till gårdagens kalas. Nog godare idag än igår. Nu sitter jag här med mitt finfint kaffe och skriver.

Kalas och presenter

Gårdagens kalas var roligt att ha. Det var så roligt att så många kom hit. Av barnen fick jag perkulatorn och maken hade köpt en kaffekvarn. Tänka er att mala bönorna och sedan brygga kaffet i perkulator. Då blir kaffe extra gott. Jag hade nämnt för barnen vad jag önskade mig. Hade skickat en länk på en billigare sort för att det inte skulle bli så mycket pengar. Men barnen tänkte annorlunda, de valde den ledande sorten av sådana apparater. Hela köket luktade kaffe när jag malde kaffet i morse. Även då det kokades i apparaten. Inte alls som kaffemaskinen som jag har sedan innan. Ska man nu dricka kaffe så ska man unna sig lyxen som har alla smakerna av kaffe. Kommer bli guda gott när jag gör kaffe i husbilen i sommar. Att vakna till kaffe dofter som verkligen luktar kaffe i husbilen ser jag framemot.

I bilderna finns länkar och info om de olika maskinerna.

Det här malda kaffet luktar 10 gånger mera än när man öppnar en påse med malet kaffe. Himmelskt gott luktar det.

Lever en meter.

Ja nu är jag då ett år äldre igen. Nästa gång blir det 60 år. Den där metern som vi lever, börja tippa över och visa på att tiden inte är för alltid. Det gäller att leva här och nu, säga ja oftare än nej. Det gäller att smaka på livet i alla hörn och händelser. För snart försvinner smakerna och surheten är det som uppskattas. Vara där man ska vara. Vara närvarande i livet och i det som är viktigt för just mig.

Familjen.

Min familj är det viktigaste för mig. Allt det där andra är bara något som är bra men inte alls lika viktigt. Att vi gör saker tillsammans och att vi får vara så som vi är alltid. Kanske är det dags att lägga ner den här bloggen och skriva mera för mig själv. Jag kanske kan det här nu efter all år. Har gjort det här länge, vilket visar sig att jag kan slutföra saker.

Nej nog för nu.
Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller och nu ska jag njuta av en kopp kaffe till.

Ta hand om dig och ha en fin dag.

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook