En härligt lyxig dag

Idag på min enda lediga dag i veckan, skämmer jag bort mig för hela slanten. Havregrynsgröten byttes ut mot köttbulle och rödbetssallads macka. Fin kaffe i muggen och pyjamasen fortfarande på. Finkaffe är nymalda kaffebönor gjorda i Perkulatorn. Det är gudakaffe, go kaffe, you name it. Så många smaker av kaffe som jag inte upplevt innan.

Inte höga krav på livet

Maken säger att höga krav på livet, det har jag inte. Men just sådant här, som är min lyx i vardagen. Kanske blir det en lyx, för att jag medvetet just i stunden har tankarna om bortskämningen även det med att jag sätter så stort värde på de där lediga dagarna.

Mera behöver jag inte för att lyxa till det. Jo förresten, lite musik i högtalaren. Göra dagen till ett oskrivet blad utan massa måsten, är också en del av lyxen. Jag jobbar denna helg och ser just den här dagen som en guldkant. Det enda måste som finns, är att den lediga dagen är utan måsten och alla mina små mystillfällen.

Middagslur

Ett annat av mystillfällena är att jag antagligen kommer att sova lite middag idag. Jo, det är en del av mina lediga dagar. Kanske till och med ett måste, för att dagen ska kännas ledig. Att sitta här och skriva blogg, även det ger mig en stor portion av myskänslor. Ledighetskänslor och härligt härliga andra känslor bor just i de här skriva stunderna.

Guldkanter

Oavsett spelar det ingen roll, om ingen annan tycker just mina lyxstunder är lyxiga eller inte. Dom är en guldkant för mig. Det är det som är det viktiga, det är jag som ska känna och uppskatta vardagslyxen i mitt liv. Jag har ett stort behov, av att vara ensam i mitt liv. Kanske för att jag har det jobb jag har. Det vet jag inte, men jag har alltid uppskattat lediga ensamma timmar. Älskar verkligen att vara i min ensamhet. Kanske beror det på att den är vald, inte är påtvingad. Jag har min familj, som senare på dagen kommer hem från sina göromål. Då har jag haft mina ensamma timmar men, hade inte haft ont av om det till och med varit dagar. När vi hade husvagn, kunde jag med glädje vara i husvagnen helt själv i några dagar. Det schema jag har, gör att jag har förmånen att ha många lediga timmar helt för mig själv.

Dagtider

I veckan har jag provat på dagtids schema. När jag kommit hem från jobbet, då har familjen redan varit hemma från sina dagliga uppgifter. Maken har lagat middagen. Jag har haft förmånen att sätta mig med ens för att äta mat. Lyxigt! Men jag är inte helt säker på om jag alltid, hade velat ha det så. De tredagarna jag haft kvällarna tillsammans med familjen, har självklart varit mysiga. Dom är jag inte bortskämd med, förutom då det varit lediga dagar. Men alltid nej jag tror inte jag hade fixat det. Igår den där sista dagen jag skulle jobba tidigt, var kämpigt lång. De sista timmarna på jobbet, längtade jag till ledighetsdagen. Den dag som är idag.

Just den här dagen när jag är ledig mitt i veckan känns så härlig. Har hela dagen framför mig, helt ensam. Sedan när de andra kommer hem är det som en ledighetsdag till. Jo, jag vet jag lurar mig själv i mina tankar men just sådant mår jag bra av.

ego kanske

Oj vilket inlägg det blev idag. Egocentriskt kanske men det bjuder jag på i så fall. Jag hade tänkt att skriva om att jag igen har fantastiska kolleger men det får bli ett annat inlägg.

Ha en härligt fin dag.

Nu ska pyjamasen av och jag ska in i duschen. En kort dusch för vår bergvärme fungerar inte just nu. I några dagar har pannan gått på el. Vi har haft förmaningar för alla som bor här, att det är snabbduschar som gäller. Som jag längtar till den lilla mackapären som gått sönder, bor i pannan igen. Då ska jag skämma bort mig med en lång dusch en ledig morgon. Att göra det på kvällen är inte att visa respekt för övriga om bor här, då får dom duscha kallt i alla fall den sista som skulle duscha.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook