Här vart det isgata idag.

Isgata, när jag skulle köra till verkstaden för att lämna in bilen på service. Bara här ute i carporten, åkte bilen kana ner från uppfarten. Det gick inte att styra. Som tur var körde jag inte in i något. Hela vägen till stora vägen, är bara is. Svårt att köra. Ännu svårare att gå. Det gick inte att ta ett steg utan att halka. Men med plusgrader, kanske isen smälter bort. Skolbussar inställda, skolan kör lektioner via classroom.

Lilltjejen är hemma idag för att göra skoluppgifter hemma. Sonen ringde sitt jobb sa att han inte kan komma härifrån pga ishalka. Chefen tyckte vi kunde kör honom, men det går inte eftersom jag inte har någon bil hemma. Hon tyckte nog att han kunde gå. Men det går inte, gick knappt att ta mig från bilen till huset och det är fem meter. Synd att han ska halka runt och ramla för att bryta ben eller armar. Då lär han inte jobba på flera veckor. Har nog aldrig varit med om sådant här väglag.

Idag är det en ledig dag. Känns att jag haft långpass på jobbet i helgen. Tröttheten vill inte flytta ut ur kroppen. Sitter där som en tät dimma i hela mig. Den här lediga dagen behöver jag i massor. Ryggen värker men med bältet blir det i alla fall att stå ut med ryggen.

Ledig dag som inte är något planerat mera än service på bilen. Sedan går den i ett år igen. Det ska bli härligt med en oplanerad dag. Härligt att slippa åka iväg, utan bara vara hemma och mysa.
Maken skötte tvätten under helgen. Jag har bara att stryka mina skjortor. Härligt även det. jag har hela dagen framför mig och kan låta timmarna vara helt mina. Här blir att skriva, sticka och lyssna på musik idag. En grå men ändå härlig dag där jag gör dagen till min.

Ha en fin dag, ta hand om dig.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook