Är det våren som är här?


Frukosten intas idag vid datorn. En lite simplare frukost än vanligt. Jag är en havregrynsmänniska egentligen. Men idag blir det ugnsvarma glutenfria frallor och kaffe. Här nere i källaren vid min skrivarkompis ala Datorer. Har en del att göra innan jobbet. Men ville hinna med ett inlägg innan jag sätter igång.

Är det verkligen våren som har börjat smyga sig fram. Här hemma ser vi lite av gräsmattan på tomten. Våra trädgårdsmöbler börjar knoppa eller smyga sig fram under all snö. Vi glömde ta in dom i höstas och vi glömde gömma dom under en presenning. Men synas börjar det göra, dom där härliga trädgårdsmöblerna som vi brukar under sommaren. Även om det var grått ute igår, kunde jag känna en doft av våren eller var det en inbillning? Nej jag kände doften av våt asfalt och en doft av våren.

I förrgår vart det så att jag erkände, erkände för maken att jag saknade husbilen och en helg utan hemma. Hotell va riktigt länge sedan, sa jag till maken. Just då visade han, vad han kollade in på mobilen. Där sitter han och kollar in hotell i Göteborg. Han bokade hotellrum, bokade middag på en restaurang. Asså, hur visste han det, att just det skulle pigga upp? Har man varit gift så länge, har man kanske lite samma tankar.

Oavsett samma tankar eller inte… det kommer att bli så härligt att bo i Göteborg, gå ut och äta middag och sedan vakna upp till Hotell Rubinens frukost. Den där maken, han visste hur han skulle pigga upp sin fru. Jag ser fram emot denna helg. Bara idag kvar på jobbet, sedan traskar jag ut med fredagskänslorna på rätt dag. På lördag morgon ger vi oss av mot Götet. Göteborg, vår stad även om vi inte i dagsläget, skulle kunna tänka oss att bo där. Men avstickare jo, det får man ha ibland. Andas luften, känna pulsen och bara vara. Just den här maken som jag är gift med, den går inte av för hackor.

Tänker lägga lite pengar på kläder i helgen, lite ansiktskräm och bara njuta. Njuta av livet när det är som bäst. Det ska bli så härligt att ha en lördag på Göteborgs gator. 
Nog om detta. Ska snart iväg till mina uppgifter idag. Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.