En stor längtan är tiden just nu.

Jo det är det, en stor längtan till det som komma skall. En längtan till värmen, solen och det där med att gå ut i bara tunna kläder och bara frys lite grann. Jag har en Amerikansk vän som en gång sa. Svenskar är konstiga på vintern fryser dom för det är kallt på våren fryser dom för dom har för lite kläder på sig och på sommaren för att dom tror det ska sluta regna och bli varmt. Dom sitter ute mitt i natten på sommaren med filtar omkring sig för att njuta av sommaren. Då gärna mitt i natten när det inte är så varmt. Jo jag tänker att hon har rätt.

Igår skottade maken fram våren från trädgårdmöblerna. Jag tror att även han längtar och väntar på våren.

Snart om bara någon månad eller två är altanen full av mysmöbler och lyckotor. Men ännu ser det ut som kaos.

husbilshelg.

Längtar efter våra helger i vår husbil gör han nog mest. Även jag längtar till husbilshelger. Längtar till att sova i husbilen. Redan nu har vi planer om den där första helgen vi ska ha i husbilen. Då vill jag till Wiggersvikcamping. Bo precis vid havet och njuta av solens strålar. Ta ett glas Prosseco med Aperol och några isbitar. Vi är inte där ännu, men längtar till campingstolen och sitta där se ut över havet.

trötthetsdag

Igår var det en ledig dag. Men då jag jobbat sent i två dagar med snålt med sömn. Gjorde att gårdagen blev en dimma. Sonen ringde på morgonen ville ha skjuts från verkstaden som skulle laga hans bil.

Hämtade sonen därefter blev det att han åt frukost här. När frukosten var intagen satt vi och snackade i soffan. Snart, snart bor han med sin familj i närheten. Dom ska flytta till hus. Det ska bli så kul att ha dom nära. Även dottern kanske flyttar närmare oss. Kanske blir det i närheten av dit sonen ska flytta.

Amaronevin

Idag ska jag och maken ta en avstickare ner till Göteborg. I väska som ännu inte ska packas, har maken packat ner ett fint gammalt rödvin. Ett Amarone vin som jag ska avnjuta i badkaret. Nu lär det inte bli hela flaskan utan kanske endast ett glas. Efter det blir det att gå ut och äta mat i närheten av hotellet. Innan vi anländer till hotellet ska jag handla lite kläder och lite smink. En helg för att skämma bort oss själva. Ska även inhandla en present till lillflickans syster. Hon fyller år och vi ska ställa till med kalas till veckan.

En kväll på Göteborgs gator och restauranger, jo jag behöver det. Jag behöver en avstickare. Vi, jag och maken behöver en helg, där det bara är vi två. Utan att vi gör saker. Utan att hänga tvätt, laga mat och hela tiden göra saker. Det ska bli så härligt bara vi två. Nästa vecka är det igen många dagar som ska bli till på jobbet och då är det bra att vi tagit den här helgen för vila. Ladda upp med nya erfarenhet och energier. Lite andra intryck.

Nej nu ska jag ta den andra koppen kaffe för att sedan sminka upp mig, Gör ett ansikte. Packa ner datorn i väskan tillsammans med smink och lite kläder. En härligt fin dag ska göras. Den ska göras av oss. Ha en härlig lördag.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook