En kväll på stan.

En kväll på stan som idag inte alls är den stad som var min som ung. Nej inte ens Gamle port finns kvar. Gatorna är som dom varit men Lilla London är där den är men inte alls det den har varit. Dubliners ett minne blott och nya små pärlor har flyttat in. Igår skämde jag bort mig rejält. Nu har jag nya ansiktskrämer och några blusar och kjolar. Dessutom köpte vi en ny säng igår. Dottern ska flytta ifrån sin sambo och behövde köpa säng. Det gjorde att vi på tio minuter bestämde oss för att hon kunde få våra och vi äntligen köper dom där sängarna vi innan pratat om. 25000 fattigare men om fyra veckor har vi höj och sänkbara sängar. Dotter behöver inte lägga pengar på säng sedan, när hon får lägenheten hon bestämde sig för att ha. Hon kommer att bo i närheten av äldsta sonen och mina barnbarn kan då träffas ofta.

En gammal vän från förr.

Igår var vi på John Scotts sportbar. Där tog maken en öl och jag ett glas vin. När vi satt där kom en av killarna som jobbade där och hälsade. Det var en av mina fina pojkar som jag hjälpt dom där första dagarna eller egentligen det första åren som de blev svenskar. Han jobbade nu på baren. Han berättade att han hade ett annat jobb under veckorna och på helgerna jobbade han på baren. Han hade blivit pappa till en dotter, var idag gift.
Detta möte gjorde mig så glad. Jag blev så glad över att han kom fram och hälsade på mig och min maken. Tyckte det var konstigt att han kände igen och kom ihåg mig. Men det gjorde han. 
Flertalet gånger kom han förbi och snackade när han hade tid. När vi skulle lämna stället kom han för att säga hejdå. Lovade att höra av sig om han skulle uppåt och var i närheten av där vi bor. Körkort hade han inte fixat ännu, han tyckte det var svårt med språket i de området. Dessutom saknade han inte bil han var nöjd med spårvagn, buss och tåg. Så roligt att han kände igen mig, så roligt att han hälsade och det värmde mitt hjärta att det gick så bra för honom. Ännu en av mina fina pojkar som kämpar sig fram och har ett bättre liv än innan.

Efter den baren stannade vi till på Cosmopolitan där det blev just en Cosmopolitan drink till mig och igen en öl till maken. Servitören där var stressad. Han hade en kollega som var sen. Han kämpade på med att servera alla gäster som var där. När drinken var uppdrucken blev det att traska vidare till restaurangen där vi bokat bord. Grekisk mat blev det igår. Tzatziki , oliver till förrätt sedan souvlaki och där efter en kopp Kaffe så som grekerna bereder kaffet. Alltså grekisk mat är nog det jag tycker mest om.

När maten var uppäten och vi betalat tog vi en promenad genom stan. Ner till Kopparmärra. Där stod det en kille och spelade gitarr och sjöng. Han var så duktig, det gjorde att vi hann höra många låtar innan Maken ville hem för att han frös. Självklar swissade jag en hundring till denna duktiga kille. Det var kallt i Göteborg, lika kallt som jag minns det sedan innan. Men vi har igen andats upplevt staden som alltid är liv och rörelse i. En vacker stad och det är min vackra barndomsstad. Min ungdoms stad. Klicka här så kan du höra killen som spelade.

Nu har vi andats här i staden gjort en kväll i stan. Sovit på hotell. Snart frukosten och sedan blir det att slå ihjäl några timmar innan vi hämtar lillflickan. Hem igen för att packa upp alla saker vi handlat. Nog för nu.

Ha en fin dag. Eller varför inte Gör en fin dag.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook