Den perfekta presenten till mig.


Fick jag igår av en kollega.

Jo idag har jag några timmar ledigt innan jag åker till jobbet. I högtalaren är det Muse igen som underhåller takten i kroppen. Nej högtalaren funkar inte som den ska. Detta beror på att lillgrabben hade kopplat in sig på min högtalare. Nu går det inte att koppla ihop den med mina saker. Det går med sladd, men det har inte behövts förut. Lite grinig är jag, han inte kan låta andras saker vara andras.

uppmaning av dotter

Idag har jag varit på apoteket för att inhandla lite stödstrumpor, lipsyl mm. Det här kalla vädret, gör att naren sätter sig fast runt munnen. Strumporna har jag inhandlat på dotterns order. Nu Mallon, nu har mamma köpt riktiga stödstrumpor. Dottern har nu en inflyttar datum i början av Mars har hon lägenhet. I början av Mars börjar dotterns nya liv som blir efter hennes beslut. Nu är det hon som får hålla helt i egna tyglar med eller utan att göra si eller så.

FD kollega

Igår när jag kom till jobbet, träffade jag en fd kollega. Nu träffades vi egentligen flera gånger igår. Men på morgonen, träffades vi innan arbetstidens början. Vi träffades på parkeringen. Där det varje onsdag är ont om gott om parkeringsplatser. I julas köpte jag en parfym till henne. Detta för att hon en gång tyckte att min parfym jag hade på mig, luktade så gott. När hon sa det tänkte jag att när jag handlar nästa gång köper jag en till henne. Under december månad var jag sjuk, magen krånglade först och sedan fick jag covid. Därför kunde jag inte lämna den lilla presenten. Men igår när jag letat klart och trängt mig in på en parkeringsplats. Då kom hon för att ha samma uppdrag. Hon hade tur att hitta en av de sista parkeringsplatserna. 

Dofter från arabländerna

Jag blev glad av att se henne och skulle lämna över presenten. Med en förklaring om varför den va så sen. Då säger hon att även hon hade en lite sen Julklapp till mig. Efter de orden plockade hon ut en liten söt korg. en korg som hon fyllt med sådant som hon visste, skulle passa mig. Lite arabiska kryddor, lite rosenvatten eller om det var apelsinvatten, Granatäpple sirap, kanel och någon krydda som hennes mamma brukade ordna till, lite Hummus samt tahini.
Gissa om jag blev glad. Alltså jag förundras av människor som hittar till helt perfekta presenter. Hon är en av dom. Det där arabiska kryddorna, hummusen och dadlarna jo det kommer vara som lördagsgodis för mig. 

perfekta presenter.

Jag är själv ganska så dålig på att hitta perfekta presenter. När jag hittar presenter, är det ofta att någon säger något i stunden. Därefter långtid när jag igen hittar till just den där saken, de nämnde. Då köper jag en extra och ger bort i present. Nu vet jag inte om hon gillade parfymen, men då när hon sa att den luktade gott. Blev det att jo men jag köper två nästa gång. Det är inte så att jag springer och köper presenter hit och dit. Nej men ibland hittar jag vissa människor som jag på något sätt känner, att jag vill ge något extra till.
Hon är en av dom. När vi jobbade snackade vi massvis, ofta blev det mat och andra godsaker mellan jobbsnacket. Hon är en av dom som jag egentligen inte jobbat jättemycket med. Men hon är speciell och bor i mitt hjärta. Igår gjorde hon min dag, med den där lilla korgen med de spännande kryddorna och allt det andra. Visst är den fin den lilla korgen med dofter från arabvärldens kryddor.

Den lilla söta korgen.

Den får stå där i köket och vänta på mig till helgen då ska jag prova och smaka. Fast dadlarna har jag redan smakat på. Att börja dagen med lite dadlar är aldrig fel. Min fina kollega, hon gjorde min dag igår. Tack min fina kollega för den där urgulliga korgen med alla smaker i.

Nej dags att börja ta tag i viktigheterna för dagen. Göra ett ansikte så att jag inte skrämmer folk när dom möter mig. Sista passet jo måste erkänna att fredagskänslorna börjar simma in i kroppen.

Ha en fin dag.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.