Att göra det lite extra Lyxigt

Idag bestod lyxen i att maken dukade fram frukosten. Helgkaffet även det en lyx. Idag har jag slagit på stort och druckit helgkaffe till frukost. Maken slog på stort och plockade fram och kokade ägg. Då fick det bli att göra finkaffe även om det bara är jag som dricker kaffe. När man gör finkaffe, mal man bönorna i stunden därefter är det perkulatorn som gäller. Tyvärr är jag för snål för att skumma mjölken i kaffemaskinen och den där mjölkskummaren bor i husbilen. Vilket jag varit för lat för att hämta, så det får bara bli mjölk utan skum i finkaffet.

Igår hade vi fredag på en fredag här hemma. Men den var sig inte lik. Jag gick upp som vanligt och drack den där första koppen kaffe. Sedan smet jag in i sovrummet för att sova lite extra. Precis när jag somnat ringde dottern. Oj men sover du sa hon. Dottern är ju inte van vid att jag skulle sova runt 7 -8 på morgonen. Hon är van vid att jag är uppe redan innan tuppen. Men jag hade som jag redan skrivit precis somnat. Hon frågade om jag kunde hämta Alfred idag så han slapp vara på Förskolan så länge. Jag lovade att jag hämtar efter lunch. Vi pratade en stund om den rådande situationen i hennes liv. Det är jobbigt att separerar så är det. Men det kommer en tid när allt landat och man helt plötsligt känner känslan att det var det bästa jag gjort. Jag klarar allt och nu går livet bara framåt. Jag har själv varit den som lämnar och vet om hur det är i det där mellanrummet innan allt är på plats.

När vi pratat klart, la jag mig igen till rätta för att igen somna om. Då ringde maken och berättade om dagens aktiekurser och att jag nog skulle gilla att gå in och titta hur det såg ut. Jo det var bara att strunta i det där med att sova. Gå upp ner i duschen och göra allt det där som ska göras. Iväg för att hämta Alfred och göra det han ville. Han ville ha sin platta och sin telefon. Det blev att åka in sju km i skogen på en snöig väg och leta efter ett gult hus på höger sida. Men Mormor hör jag han säga. Nu missade du det gula huset nu får du köra bakåt. Men jag körde rakt för att sedan vända bilen. När vi var framme vid huset så sa jag att man ska nog knacka på. Men Alfred berättade att det behöver vi inte han är ju Fridas bästisfestis. Då behöver man inte knacka på. Sedan hem för att göra mat så att vi innan vi skulle iväg för att handla hade magen full av mat.

Den där Alfred han kunde äta han. Kanske inte så konstigt. Det var en av hans favorit rätter vilket oftast består av korv. Han fick makaroner och korv. Till mig och maken blev det korv, blodpudding och fläsk samt stekt potatis. Enkel mat Men det spelade inte någon roll att det var enkelt att göra för Alfred tog tid på sig. Tre portioner åt han men den sista var nästan att slänga allt då vart han mätt. Fixa köket för att göra oss färdiga för att handla. Jag har gett bort mitt duntäcke till maken för att de var för varmt. Jag behövde ett varmt, men inte för varmt.

Ett besök till Mio i Trollhättan där jag hittade ett lagom varmt täcke. Vi hittade även hotell kuddar som vi köpte. Nu när vi köpt lyxsängen så ska vi lyxa till den lite extra med stora kuddar och nya duntäcken. Det maken fått av mig är bara en månad gammal. Det har varit på tok för varmt hela tiden. Nu får det bli hel lyxigt i sängen och lite halv lyxigt i husbilen. Inte så dyra duntäcken i bilen, men ändå duntäcken. Lite stora kuddar även i husbilen. Det är nu snart dags att bädda upp den där husbilen och göra den i ordning för blixtturer när andan faller på. Jag tror det är husbilens fel att det är så vidrigt kallt. Hade vi förberett den för små turer innan, då hade vädergudarna varit mera vänliga tänker jag.

Eller så är det inte så. När vi lagt några timmar på Mio några tusenlappar fattigare blev det att åka till Willys för att handla.

När vi handlat klart träffade jag en av mina kolleger och hans son. En pratglad son som även han längtade efter sommaren och värmen. Det var riktigt kul att träffa honom för jag har hört talas om han innan och nu har jag ett ansikte och ett hum om vilken trevlighetskille han är.

Idag blir det att vara inne och mysa för att slippa frysa. Här blåser det kallt och himlen är grå utanför fönsterna. Inomhus aktiviteter om vi inte ändå bara ska åka och handla ägg hos äggbonden som har sin försäljning lite längre bort mot landet är i området. Där är äggen färska vill jag lova. Att köpa äggen där gör även något med samvetet. Om att man handlar mera klimatsmart eftersom det är närodlat eller hur man säger. In på Coop för att köpa lite Adamsbröd. Bästa glutenfria brödet i vårt närområde. Det finns både frallor, med och utan ost på samt formbröd. När husbilen sedan är redo för avfärd lär det bli att handla brödet som går att handla i Kungsbacka vilket är helt outstanding glutenfritt bröd.

Nej. ser att här bara lev massor av dravvel idag. Tack för ordet men nu tystnar jag för denna gången. Ha en fin dag.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook