Nytt och återigen nytt…


Idag skulle dottern kommit på besök med sin son. Även Frida, den ständigt självinbjudande Frida skulle kommit idag. Hon bjöd in sig själv, då hon fick höra kålpudding. Men idag berättade Mallon att liten Alfred har i natt kräkts och har hög feber. Det blir ingen Mallon, Alfred inte ens Frida som kommer på besök idag. Nej det blir utan söndagsbesök och dagen får göra annat på. Nu var det ju så att Alfred var här på besök i fredags….. hm magsjuka vill inte jag ha…… Vi får hoppas att det var av febern, han kräktes så det inte är magsjuka som ger feber…. Nåja det får tiden utvisa.

Det får istället för söndagsbesök, bli en söndag i lugn och ro. En söndag där timmarna är till för vila och ro. Igår skulle vi tömma två skåp, där vi har plastlådor. Det blev att maken började med ett skåp, där vi tänkte att plastlådorna skulle vara. Därefter hittade han till städskåpet. Ett skåp där du hittar allt, du inte kan tänka dig att hitta i ett städskåp.
När han röjde i städskåpet började jag röja i skafferiet där också flyttat in saker som kanske inte ska vara i ett skafferi. Dessutom fanns det saker som skulle slängts eller använt för länge sedan. Vilket blev att skåpet idag är strukturerat, tittar du in där så ramlar inte sakerna ut. Utan du hittar sakerna i rätt låda och allt är i rent och snyggt. När vi var klara med dom skåpen, hittade vi äntligen till skåpen med plastsaker och dom fick flytta till en helt ny plats.
Därefter blev det att åka till återvinningstationen med alla slängsaker. Då passade vi på att åka till hönseriet för att handla färska ägg. Det blev en sväng till sonens snart nya bostadsadress. Dom var där och grejade inför flytten dom ska göra nästa helg. Där lämnade vi av lite vitamindrinkar och ett fack med ägg. Sedan blev det att åka till Coop, för att inhandla lite glutenfritt bröd. Eller lite och lite hela fryslådan är full av olika sorters bröd just nu. Hem för att laga mat och sedan göra kväll.

Jag gillar sådana dagar. När allt och inget händer. När vi får gjort sådant som vi annars bara ser och tänker att snart, snart får vi se till att det händer något.

Tömma skåpen på plastsaker…..Det ledde till att….. oj, vi behöver köpa en avlastningsbänk till det som står på de små skåpen. De skåpen tänker vi ha som sängbord när den nya sängen kommer. Dom sängbord vi har idag får dottern ta över, när hon flyttar till sin lägenhet. Det fick bli att hitta en avlastningshylla vilket blev att beställa igår…..

Det började med att vi fick för oss att köpa ny säng. Det ledde till att vi köpte nya kuddar täcken och nu köksbänk. Igår köpte vi även en matta över nätet. Mattan vi har i källaren, ska sonen få till sin källare och vi ska ha en vit matta som är normalstor: I stället för den senapsgula jättestora matta vi har idag. Ibland behöver man lite nytt. Men så mycket nytt vi köpt just nu, så får det bli en paus i att handla på ett tag. Nu får det räcka känner jag.

Eller det började med att sonen skulle flytta till hus, vi köpte ny tv så att dom fick den vi hade. Därefter skulle dotter separera, vi bestämde att vi behövde ny säng så att dottern slapp köpa säng. Vilket blev …. och …. och……… Men nu är vi klara för denna gång. Det ska jag bli kvinna över…. Hjälp det är jag som alltid vill förnya och införskaffa men nej, nu får det räcka för ett tag. Jag ska bara köpa nya täcken till Husbilen och lite kuddar till den sedan, efter det har jag lovat mig själv att då är jag klar.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.