Konstnär?!?

Nej det är jag inte men jag fick betalt när jag målade igår.

Då vart det dags för dagens inlägg. Idag vaknade jag sent vid sju drack jag första koppen kaffe för att sedan lägga mig tillrätta i sängen igen för att sova en stund till. Har egentligen bara hunnit med att äta frukost och duschat resten av timmarna har varit sega. Soffhäng, ångest över att inget händer, soffhäng och nu nere i källaren. Är det jobbhelg får det vara soffhäng fast utan ångest gärna. Men det tenderar att bli då duktighetssyndromet gör sig påmint. Måste göra något vettigt innan jobbet går tankarna….

Men måste man verkligen det? Nä inte alls egentligen är det jobbhelg så är det jobbhelg. Då behöver man inte alls göra vettiga saker innan jobbet. Vad är egentligen vettiga saker innan ett jobbpass. Det borde vara att vila och ladda upp inför jobbet eller? Jag behöver inte stryka, städa eller något alls innan jobbet för det är jobbet som är den viktiga punkten på dagen. Även om det inte är från kl 16.00 så behövs det inte alls göras något hemarbete innan passet. Utan det vettiga är att vila, ladda upp och vila igen.

Ser ni att jag försöker prata allvar med mig själv just nu? Frågan är bara om det hjälper. Det vet jag inte ännu. Det får känslorna i kroppen utvisa. Just nu är dom stilla och lugna inte något som säger att jag måste gö nått.

På jobbet igår hade vi målarverkstad. Jag hade med mig gamla ritblock och kollade på vad som var ritat i dom. Vissa teckningar blev jag själv chockad över, hur bra teckningar som var i blocket. Vissa var riktigt bra. Vissa var bra men, vart det något jag inte var nöjd med vilket visat sig i att jag kladdat dit en barn sol eller något annat för att helt förstöra själva teckningen. Men om man har betalt, får lön när man sitter och ritar. Kan man då kalla sig konstnär? Är man inte konstnär när man får betalt. Nu är det kanske inte så att jag får betalt för att sitta och rita. Men igår hade vi bestämt att vi skulle ha en målarkväll, Ingen hade vågat börja om inte vi i personalen satt och kluddade. Därför var det helt tillåtet att sätta sig och rita. Då får man ritar på jobbet, då får man betalt.

Nåja jag är inte en betald konstnär! Utan en helt vanlig simpel Behandlingsassistent som sitter och ritar på jobbet. Men det var både behagligt och roligt, att sitta med ett ritblock och leka med pennan och alla färger. Jag har massor av akvarellkritor och pennor som jag inte använt innan. Igår upptäckte jag att det var riktigt roligt att måla med akvareller kritor. Det var roligt att att få vattnet att ge bilden skuggningar och fall på kläder. Jag tror till och med att jag lärt mig något under denna målarkväll. Jag har fortfarande målarsakerna kvar på jobbet, vi har allt tänkt oss att ha en målar kväll i kväll med. Vi har pratat om att sätta upp ungdomarnas teckningar på en vägg så kan vi låtsas att det är vernissage. Självklart som alltid om jag ritar, fanns det bilder i mina drömmar i natt. Nu gäller det att inte göra för mycket och låta den där depp-tiden bli till. Det blir den när det går för långt med målandet. Jag ska försöka hålla ritandet på en rimlig nivå. Men tack vare målarverkstaden på jobbet igår tror jag att det får bli en rimlig nivå av målande här hemma igen. Nu kommer mina kvällar och lediga stunder bli målande stunder igen. Men med måtta.

Ha en fin Lördag.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook