blogg, film och vila.

Idag blir det ett inlägg i sängläge. Har blivit sjuk, med hosta och feber. Till trotts massor av nässpray, snorar näsa. Tur att jag köpte på mig ett lager igår. Det får bli tråkiga timmar i vilans tecken. Bäddat och ligger ovan på med filt på benen. Koftan på och små virkade sockor på fötterna. Huvudet gör ont och här ligger jag och fryser. Det var inte det jag hade planerat.

Jag hade planer på att innan jobbet,åka och hälsa på Lilla Alfred, som för första gången är i hans och hans mammas nya lägenhet. Men så blir det inte, varken orkar eller har lust till det. Dessutom är det dumt att ge dom min förkylning. Fast dottern smittade jag nog redan igår. Även om jag inte kände av det så mycket då. Mera än att jag var trött hade lite småont i huvudet o lite rethosta.

Igår var jag och skulle hjälpa dottern med att fixa hennes garderob. Vilket jag gjorde. Men det gick långsamt. Riktigt långsamt, även om vi till sist endast på grund av galge-löshet fick sluta. En säck med kläder blev kvar och det måste inhandlas lite mera galgar. Jag kände hela tiden jag var hos dotter, hur energin i kroppen gick på sparlåga. Men lite blev gjort i alla fall.

Min dotter har fått det riktigt fint i sin lilla lägenhet. Hon flyttade ifrån sin fd för två månader sedan. Det hon tog med sig var mest små saker. Hon har fixat till att ha möbler under dom här två månaderna. Vi köpte ny säng till oss så fick hon vår gamla. Köksmöbler, soffa, tv möbler till lillgrabbens rum har hon köpt begagnat. Men till trotts det så är hennes nya lägenhet, helt okej. Till och med mysig ombonad och trevlig. Jag kände med ens jag kom dit, att det var ombonat och hemtrevligt. En lägenhet att trivas i.

Eftersom mitt besök idag fick utebli blev det att jag facetime-ade med dom. Då satt Alfred och åt frukost. Han tyckte att han hade ett jättefint rum och gillade att han hade fått skrivbord. Dottern hade åkt iväg igår kväll för att köpa ett från någon sådan där köp och sälj sida på FB. Nu känns det att livet igen är på gång och ska bli bra. Nu när hon fått sin lägenhet och slipper att bo hos kompis. Livet går liksom vidare efter tråkigheter, snart börjar det nya att bli invant och allt är som vanligt igen. Nu ska jag bara återhämta mig från förkylning. Är nog på benen ganska så snart igen.

Maken ringde precis och frågade om handling. Idag har han tänkt servera den där fredagstacosen igen. Som vanligt, men jag ska inte klaga. Dom andra gillar tacos och jag får gilla läget. Ligger mest och väntar på halstabletterna han ska handla. Det lindrar hostan, tänker jag. Nä nog för nu, nu ska jag tycka synd om mig själv och försöka vila lite igen. Ska fälla ner filmduken vi har här i sovrummet och kanske kolla en film. Det är bara bästa att ha en sådan säng, vi har nu. Bäst att fälla upp i en behaglig sittställning för att ha film-kollar-tid. Nu ska jag kurera. Det bästa sättet är en varm kopp med te och vila till en film. Är man sjuk ska det i alla fall vara lite mysigt, även om det inte känns mysigt. Då ska det beredas till mysighet. Vet bara inte vilken film jag ska se, antagligen ser jag för och eftertexter och sover genom filmen. 🙁

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook