Jag har beställt ett staffli.

Ett litet inlägg ska skrivas. Jo plötsligt händer det ibland. Då sitter jag här och skriver mitt inlägg. Igår bestämde vi oss för att bo i husbilen. Jag kan lika gärna vara där som hemma. Här är det varmt och gott. Sjuk är jag oavsett om jag sitter hemma eller i förarstolen och här finns inte så mycket mera att göra än att vila.

Det billigaste bäst.

Har sovit gott duntäcket här i bilen är skönare än det jag har hemma. Detta täcke är det billigaste alternativet från Ikea. Det kostade runt tre hundra. De täcket jag har hemma är köpt på Mio. Kostade närmare 3000 och var nedsatt i pris. Nu funderar jag på om jag inte ska ha de som jag har här i bilen hemma i stället. Eller så köper jag bara ett till från Ikea och låter det där Mio-täcket bli ett gäst täcke.

Det är inte alltid det dyraste är bäst. Nu har jag lärt mig det.

Judas

Maken sover fortfarande vi satt och tittade på en dokumentär om Judas Priest i går. Den fanns på youtube. Den nya skivan med Judas är så bra. Det är mera Judas än någonsin innan. Det är som om de samlat ihop allt dom innan gjort. Sedan gjort det där en gång till. Men så mycket mer och så mycket bättre som om de vågat ta ut svängarna mera Ultimat.

The ultimate sin var bra med det här är en nivå över allt annat jag hört. Till och med så att jag funderar på om jag inte ska ta och se dom en gång till. Bara en gång till. Sista konserten jag var på med dom. Då vart jag besviken, då sprang Rob runt med en rök-rock. Nu skulle den rocken fladdra sönder av trummorna endast. Nja en gång till: Jo det får nog bli just det. En sista gång för det dom släppt nu är så grymt bra.

Cromecast och projektor

Vi hade med oss projektorn här i bilen. Där till tog vi en stor canvas som tv duk. Fungerade utmärkt. Bilden blev bra, stor och så enkelt att plocka med. Skulle canvasen gå sönder finns det att köpa ny. För en billig peng. Till projektorn har vi kopplat en cromecast eller va det heter. Det var tur att vi den där gången i höstas hade rockenroll i bilen, då när vi kastade ut tv. Den här lösningen så mycket bättre. Behöver inte hålla på att casta mobilen till tv och sådant. Eller hm det vet jag inte riktigt, om det behövs. Kanske är det sådant maken fixar med utan att jag märker det.

I alla fall så fungerar det utmärkt och så enkelt att få med. Tv i husbilen så omodernt. Projektor så mycket enklare och bilden blir så stor du vill. Till och med jag kan starta den.
Den har vart en riktigt kompis i veckan när jag varit sjuk och inte orkat vara uppe något. Perfekt att ligga i sängen och kolla film i sovrummet. Där har vi i och för sig inte en Canvas som film duk utan en riktig duk som vi lyfter ner från taket där den hänger på krokar. Så mycket billigare att köpa en projektor än en liten tv som skulle passa i husbilen. Dessutom så användbar och lätt att ta med sig.

Staffli

Jo med det var ju det jag skulle skriva om. Jag har gjort det. Jag gjorde det verkligen. Under några månaders tid har jag längtat efter att plocka fram mitt staffli. Men just det staffliet jag haft har jag varit mindre nöjd med. Det är skrangligt och inte så bra. I veckan när jag låg och kollade mobilen. Kollade jag in lite olika stafflier. Tänkte om jag kunde köpa mig något lite mera stabilt. Det fanns så många. Väldigt dyra saker till och med.
Men jag snåljåp-aren ansåg att dom var på tok för dyra för en liten kladdar-hobby målare som jag. Det var då, när jag bestämt mig för att inte köpa som jag hittade det. Ett riktigt fint stabilt staffli. Inte helt billigt men inte heller jätte dyrt. Utan ett mitti-mellan klasspris. Det kostade 1600 kronor. Köpte det på Amazon och det väntas komma till veckan. Jag köpte även lite nya penslar. Har hittat en plats för mitt staffli i källaren vid vår kamin. Staffliet är så pass bra, att det även går att ha med sig de färger undertill.

Jag har bestämt mig.

Jag har bestämt mig för att börja måla igen. Men jag har även bestämt mig för att jag inte ska falla in i den där maniska målartillståndet, som brukar bli till. Det brukar tendera till att jag efter någon eller några tavlor, har så många idéer. Vilket gör att jag har svårt att sluta, svårt med sömnen. Ofta blir det till sist depp-tankar och jag faller. Nu ska jag vara uppmärksam, inte helt ramla in i det där all in flooet som brukar bli.

bestämda tider

Bestämda tider, inte massor av timmar utan mera schema lägga min hobby. Som en ishockey träning i stället för att gå all in. Igen ska jag plocka fram alla mina färger och penslar. Bo framför staffliet vissa stunder och måla bort all stress som bor i kroppen. Men vara uppmärksam på när målandet istället blir till stress. Jag har kommit så långt med mitt mående nu, nu måste det gå att även få till lite hobby tid där det inte blir all in. Jag har lärt mig att stoppa, att inte ramla in i tider av ångest som leder till depptankar.

Rofylld plats.

Istället se mitt målande som lugn och ro. En rofylld plats att fly titt när tiden finns. Inte bara göra det hela tiden. Jag tror det är där problemet varit. Att jag liksom förbisett allt annat för att bara måla. Glömt matlagning, glömt att äta, städa tvätta och bara målat. Nu får det bli tider som är schemalagda med alarm. Ledig tid som till exempel jag annars hade lagt på min mobil och dator. Ibland sitter jag i timmar och kollar på aktier och sociala medier. En tid som jag känner är slöseri. Tider som jag i stället kan måla på.

Håll nu tummarna för mig att jag kommer att fixa det. Eller nej, jag vet att jag fixar det om jag håller mig till ett schema där det står målerier på i stället för att gö så fort jag vaknar….Jag kommer inte att behöva några tömmar. Jag kommer att få till det.

Lev idag just nu, igår finns inte och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Carina Ikonen Nilsson.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook