Ett steg till i min gröna strävan.

Har tid för ett litet inlägg. Jo jobbdag idag, men ännu några timmar tills jag ska vara där. I fredags fick jag ett paket från Grön Lycka. Där hade jag beställt tvålschampo och balsam. I stället för att dra hem en massa flaskor med schampo tänkte jag att jag gör ett bidrag till i min lilla gröna kamp. Min lilla gröna kamp började för något eller några år sedan. Det började med servetterna som jag satt och sydde. Här hemma har vi tygservetter att torka oss om munnen med när vi äter. Servetter är ett måste för mig och när jag då kom på att jag kan sy fina servetter som vi kan ha, istället för alla servetter jag släpar hem från affären. Började min lilla strävan i det lilla om att bidra i det gröna strävan. Miljötänk, miljösmart i det lilla.

Efter servetterna kom bivax-dukarna. Ett tag provade jag att städa med bikarbonat men nej, jag var inte nöjd. Från det jag igår provade på jobbet, med en kastrull som var illa bränd i botten. Den där kastrullen gick inte att få ren, hur jag en kämpade. Men sedan kom jag på att vi hade bikarbonat i skåpet. Hällde hela botten full med Bikarbonat och tog lite varmt vatten. Lät den stå och ojdå det vart inte så svårt att få bort det brända riset. Kanske dags för mig att prova på det där med bikarbonat igen här hemma. Men nu var det inte den gröna kampen, inte heller bikarbonat eller servetterna jag skulle skriva om utan schampot jag beställde i torsdags.

Redan på fredagen låg dom i brevlådan. Snacka om snabbleverans. Tyvärr hade jag redan på morgonen tvättat håret då så de där schampotvålen fick vänta tills på söndagen när jag igen skulle tvätta mitt hår. Jag var riktigt noga med att blöta ner håret ordentligt. Sedan var det bara att blöta ner tvålen och löddra in den i håret. Jag gnuggade ordentligt och schamponerade som alltid två gånger. Sedan skölja ur som vanligt. Därefter tog jag balsamtvålen, det var lite krångligare att få in i håret. Men efter en stund fick jag in rätta knycken. Sköljde håret och var sedan klar. Tyvärr hade jag inte borstat håret på två dagar och inte heller gjorde jag det innan jag skulle duscha. Håret blev tovigt av den där tvätten men, som jag skrev var det tovigt redan innan. Håret luktade så gott av rosenshampot. Golden rose hette schampot, det doftade helt underbart. Ett schampo för ett skadat hår och en hårbotten som kliar, Mjäll mm skulle det vara bra för. Vilket jag kan säga att jag håller med om.

Hårbotten har inte kliat och mjäll kanske jag inte hade innan men har det definitivt inte nu. 189 kronor var kostnaden för schampot ska räcka till ca 90 tvättar jag tänker att jag ska hålla räkningen på hur många gånger det räcker till. Genom snabb uträkning blir det 2 kronor per tvätt. Nu vet jag itne vad det kostar att tvätta håret med de vanliga flaskschampona men jag tycker det är mera än rimligt att tvätten skulle kosta två kronor per gång. Med Balsamet blir det ca 5 kronor på gång. Balsamet var lite dyrare. Här är länken till Grön lycka om någon är intresserad.

Jag tjänar inga pengar på vare sig du köper eller klickar på länken, men ville dela med mig för jag gillade produkten. Inte ens reklampeng blir det för detta inlägg. Jag skriver för jag verkligen gillade det här schampot och för jag har hittat ännu mera saker, som kan göra mina val i mitt liv till mera gröna val. Jag vill vara en av dom som bidrar med det lilla jag kan. Att tvätta håret utan den onödiga schampoflaskan är ett sätt att bidra. Dessutom slipper jag slänga flaskan på återvinningen som inte ens ser till att recycle min plast. Jag är ett steg närmare ett steg till i min egen lilla strävan här hemma med att bidra till en grönare värld.

Nu åter till livet. Nu ska jag göra annat än att sitta här och skriva. Behöver fixa ansiktet, göra lite här hemma. Ha en fin dag.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook