ABBA och jag.


Trots att jag vanligtvis är en morgonmänniska av rang. Blev jag idag bokstavligt talat förförd till att ligga kvar i sängen tills klockan slog 07:00. Vad var det som fick mig att bryta min vanliga rutin? Jo, ABBA! Inte själva bandet, förstås, men deras födelsedagsfirande av ”Waterloo” på SVT. Sedan fick Play mig att hamna i en odyssé av ABBA-låtar och nostalgi. Jag menar, när de säger att det finns outnyttjat material, då måste man ju dyka in i det! Trots att jag trodde jag hade sett allt av dessa musikaliska legender blev det en sen kväll fylld med ABBA-hits. Till och med maken hängde med på noterna, även om jag misstänker att ABBA inte riktigt är hans grej. Jag tror faktiskt att han lärde sig ett och annat nytt!

Gurus
Mysli

Efter att ha seglat genom natten som en ABBA-älskande pirat vaknade jag till en kanske inte en solig dag. Men med en kreativ ryggrad. Det var dags för lite konstnärlig utforskning, men först: mysli! Varför nöja sig med butiksköpt, när man kan skapa sin egna havrekonstverk. Det inte bara smakar himmelskt utan också är hälsosam och sockerfri?

Famlijemiddag

Idag står en familjemiddag på agendan. Men tyvärr måste vi klara oss utan äldsta dottern. Hon är lika rädd för sjukdomar som en sjöjungfru är för torra land.
Det är inte bara hon som har sina bekymmer – våra barnbarn har haft en vidrig resa. Detta genom förkylningar och magsjuka den senaste tiden. Det är nästan som om de har deltagit i en olympisk tävling i sjukdomar!

Skurborste

Igår innan vi gav oss ut på äventyret igår. Hade vi i tanken att åka och hälsa på våra barn och barnbarn. Jag försökte ringa dom, men det blev utan något svar. Vilket istället för att ge upp och slå sig ner för att titta på målningar som torkar. Bestämde jag mig för att ta tag i en annan uppgift. Jag dragit mig för alltför länge… att hitta den perfekta skurborsten. Vem visste att det skulle bli en sådan expedition? Tre affärer senare, hos ingen mindre än ÖB, hittade jag äntligen den heliga graalen – en helt vanlig skurborste med skaft! Förvånande nog var jag så glad att jag nästan höll på att ge mig ut på en spontan segerdans mitt på parkeringen.

skura altan

När det gäller att skura altangolvet, tror jag att jag har hittat den ultimata lösningen med såpa. Efter att ha rådfrågat vår AI-guru för bekräftelse på mitt val. Känner jag mig redo att ge mig i kast med den ultimata rengöringsutmaningen. Med såpa som mitt vapen, en skurborste som min trogna följeslagare är jag redo. Möta smutsen som en sann krigare! Men det får allt bli bättre väder på utsidan innan jag rustar för just altanen.

Så, trots att dagen började på ett lite ovanligt sätt, har det visat sig vara en riktig äventyrsresa! Nu ser jag fram emot en episk familjemiddag. Samt att utforska de fantastiska möjligheterna som varje dag har att erbjuda. Livet är en resa, och ibland är det de oväntade händelserna som gör det mest minnesvärda!

Nu ska jag ge mig ut i annat än att sitta här och skriva. Dags för att fånga dagen på riktigt. Ha en helt underbar härlig dag.
Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller alltid.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.