En kattfjant med smaklökar.


Häng med på äventyret med vår lilla kattfjant, som av någon anledning har blivit döpt till ”lille-katt” av maken. Trots att hans namn är Findus. Till och med vår dotter hakar på ibland. Beroende på hur katten beter sig. Kan han få höra allt från ”kattfjant” till ”kattskit” eller till och med sitt riktiga namn. Ja, även jag har snappat upp en del ”okvädningsord” när jag pratar om vår pälsboll. Ibland hotar jag till och med att göra soppa av honom, men lugn, vi använder faktiskt också hans riktiga namn ibland!

2År

Nu när vår kära lilla katt närmar sig två år har maken bestämt att han är vår bebis. Det är ingen lätt match där ute när han utforskar världen, för ibland hamnar han i bråk med andra katter. Då förvandlas maken till en sann hjälte och rusar ut för att försvara vår lilla Findus. Jag undrar om jag borde ta honom på allvar när han mumlar hot om straff för den andra katten? Mord och stenkastning är inte direkt vardagsdiskussioner här!

sparsmakad

Och låt oss inte glömma matdramatiken! Vår katt är definitivt en finsmakare, precis som resten av familjen, fast på sitt eget sätt. Trots att vi har testat en hel djungel av olika matvaror. Verkar han vara ganska oberörd och väljer oftast gelén från Wiskas. Ibland går han på en torrfoderdiet, men bara om vi råkar hitta det han gillar. Vi slänger ner minst fyra portionspåsar per dag, men oftast äter han bara gelén. Visst är det konstigt hur han verkar veta att när maten ser trist ut? Att jag är där och fyller på med ny fräsch mat. För det fungerar, är gelen borta är jag fort där och ger han en ny omgång med mat…..

Oftast är det roligast för Findus när jag stickar. Då hjälper han så gärna till.
leksaker

När lekstunden är här är vår lilla Findus redo att rocka! Med ett leksakslager som skulle imponera till och med på en leksaksaffär har han massor av kul. Fast, vi måste hålla ett öga på dem när vi dammsuger. De har en tendens att hamna i robotdammsugaren – vilket kan bli en riktig katt och mus-lek!

Här är en reklamlänk.

Nu när jag ger mig ut för att hitta nya godsaker att kittla hans smaklökar. Jag undrar – vad äter era katter? Och hur hanterar ni när de är kräsna? Jag tar gärna emot tips och trix från andra kattägare som kämpar med samma kulinariska utmaningar! För det är inte helt enkelt med att hitta mat som passar den lilla herren.

Länkarna i inlägget är ett sätt för mig att få in pengar till min blogg. Men reklamen som nu är tjänar jag endast på om du köper något på sidan. Just nu har dom vår rabatt på 20 % på allt du handlar.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.
,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.