En fantastiskt härlig dag.


Denna första lediga dagen efter en jobbhelg började tidigt. Med en uppfriskande dusch, för att sedan åka iväg till Orust. En efterlängtad massage. Låt mig berätta, det var som om massören hade magiska krafter! För första gången insåg jag att mina armar, ben och nacke faktiskt kunde böjas på sätt som jag tidigare bara drömt om. Jag får nog tacka massören för att jag inte är gjord av stål!

Efter den underbara massagen begav jag mig till torp för lite shopping. Men som det alltid är, det är omöjligt att bara köpa det man behöver. Jag hittade mig själv släntrandes bland färgglada canvastavlor och konstnärliga akvarellfärger. Till och med barnbarnen fick sin beskärda del av kreativiteten! Här hemma väntar nu vattenfärger till dom när dom kommer på besök.

Mitt i mitt konstnärliga rus stötte jag plötsligt på en gammal kollega. Tiden stannade och vi hamnade mitt i en återförening av de mest minnesvärda samtalen från förr. Han var precis som jag mindes honom – klok och rolig. Efter en stund måste han dock gå och leta efter sin försvunna fru, men vi hade hunnit med en hel del prat.

Efter att ha sagt adjö till min kollega, fick jag ett samvete som sa åt mig att tvätta bilen, något min man tidigare hade antytt att det kanske var dags för. Men efter att ha diskuterat med min kollega en gång i tiden, insåg jag att en bil som kostar hundratusentals kronor förtjänar lite extra kärlek. Så istället för att svänga in på en automatisk tvättanläggning, gjorde jag det själv med stolthet och glädje.

Innan jag åkte hemifrån i morse hann jag med att boka in däckbyte för bilen. Det visade sig att min första bokade tid kolliderade med min arbetsdag, så nu är jag redo och väntar ivrigt på måndagens tidiga morgonbesök på verkstaden.

Väl hemma var det dags att packa upp mina inköp och sätta den äldre sonen i arbete med att hjälpa till att laga middag. Efter en välbehövlig måltid landade jag i soffan och bad maken att väcka mig om en timme. Och du vet vad de säger, den timmen blev kanske lite längre än planerat. somnade så gott med filten omkring mig.

Det har verkligen varit en underbar dag med vitsippor längs vägen, solsken och det oväntade mötet med min gamla kollega. Han lärde mig så mycket under den tiden vi arbetade tillsammans. Men att njuta av livet, det är nog något jag lärt mig på egen hand. Att fånga varje ögonblick och uppskatta de små miraklen som livet bjuder på.

Och nu ska jag avsluta dagen med ännu en stor kopp te och bara njuta av tillvaron.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.