konflikter, Illuminerande och annat

Idag har det varit utbildning på jobbet. Robust konflikthantering på arbetsplatsen tror jag den hette. Det var riktigt intressant och förklaringsmodellen enkel. Det som talade mest till mig var önskan/behov. Behov, när det gnisslar i jobbrelationen så gnisslar det för att ett behov något behövs tillföras, beteende är det någon gör som gör att det gnisslar. Behov/Önskemål–Blockering (Någon annan blockerar från att tillgodose ett behov. –Frustration När blockeringen av viktiga önskemål blir kvar, blir det frustration– Agerande Är drivet som minst en av parterna gör på ett eller annat sätt gentemot den andra parten.

Det ger mig en känsla av stolthet att vår arbetsplats är en av de få som aktivt har valt att fokusera på konflikthantering i arbetsgrupper genom sin policy. Ett citat från arbetsmaterialet som särskilt fastnade hos mig var: ”En konflikt är oundviklig, men striden är frivillig.” Det är verkligen en tanke som belyser vikten av att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt och undvika att låta dem eskalera till strider.

Under dagen hade jag också en intressant diskussion med en av mina kollegor om ADHD och autism. Han hade en fantastisk förklaringsmodell för att beskriva skillnaderna mellan dem. Han jämförde det med processorn och RAM-minnet i en dator, där jag med min ADHD har en kraftfull processor men begränsat RAM-minne, medan han med autism har ett kraftfullt RAM-minne men en mer begränsad processor. Hans förklaring var så tydlig och illuminerande, något jag själv inte hade kunnat förmedla lika bra.

På tal om annat, har ni besökt Tildas store? Jag måste vänta till helgen för att ge det min fulla uppmärksamhet då jag just nu fokuserar på att skriva mina blogginlägg. Klicka på bilden för att besöka butiken om ni inte redan har gjort det!

Jag börjar bli klar med min tavla bara några ynka sträck är kvar att dra. Förstärka lite färger, dra lite rakare sträck. Känns skönt att den börjar bli klar. Då finns det möjligheter att påbörja något nytt. Denna gång ska det nog bli en Natur eller vatten bild som jag ska få till, vart den ska hänga har jag inte en aning om. Det är verkligen överfyllt av tavlor här hemma.

Den jag nu snart har klar är platsen redan klar för. Den ska ingå i temat i källarens färger. Rött grått och svart.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook