Blinkande skor och lekplatser.

Idag vaknade jag upp i vårt lilla mobila paradis, mysigt i vår Lvl^2. Lvl^2 är namnet på bilen. Här i bilen fortsätter den vanliga orkestern av snarkningar från mina medresenärer. Till denna orkester jag väljer att fördjupa mig i mina tankar med datorn som sällskap.

Magisk dag

Gårdagen var en sådan där magisk dag där solen strålade från en klarblå himmel och vattnet låg spegelblankt och lockande. Jag och mitt lilla barnbarn Alfred kunde inte motstå frestelsen att känna på vattnet. Men trots hans ivriga önskan att ta ett dopp, såg jag mig själv i rollen som den förnuftiga mormor jag är och avrådde oss från att bada. Istället stötte vi på en man med en imponerande radiostyrd båt som fångade Alfreds intresse på en gång. Han drömde genast om en liknande båt och förde livliga diskussioner om att han ville ha en sådan båt.

Blinkande skor

Efter en liten shoppingtur in till stan, där Lilla Alfred fick sina blinkande skor och keps samt solglasögon,återvände vi till campingen för att njuta av solen. Vi dukade upp spel och tävlade mot varandra, där Alfred gladeligen firade varje seger som om det vore hans första och sista. För honom är allt en tävling. Att vinna är det som verkligen räknas, för lilla Afred.

Tupplur

Efter att ha grillat och spenderat några underbara timmar tillsammans, drog vi oss tillbaka till vår lilla oas. Medan jag tog en tupplur, fann de andra sina egna sysselsättningar; min dotter ritade, maken fördjupade sig i sina hästar och Alfred försvann in i sitt mobilspel.

Kreativa

När jag vaknade kände jag mig inspirerad och tog fram mitt ritblock för att experimentera med akvarellmålning. Det visade sig vara en utmaning, med färger som inte riktigt ville samarbeta som de gör med oljefärg. Efter lite kreativt utlopp begav vi oss ut på en promenad till lekplatsen där Alfred, fortfarande fascinerad av sina blinkande skor, utforskade lekredskapen med intensitet.

Ost och kex

Kvällen avslutades med ost och kex till middag, följt av en omgång Yatzy där min dotter tog hem segern. Sedan beslutade vi enhälligt att det var dags att krypa till kojs och vila våra kroppar och sinnen efter en fullspäckad dag av äventyr och skapande.

Nu vaknade Alfred och jag ska ägna tiden till honom. Ha en fin dag och ta hand om dig.

Carina Ikonen Nilsson.

Lev idag just nu. Igår finns inte kvar den där morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook