En tablett om dagen.

Idag är första dagen jag mår bra sedan i söndagskväll. Jag har sovit och åter sovit. Igår kände jag att det är något som är fel i kroppen som inte ska kännas så fast man är sjuk. Efter som yrseln slog till i onsdags tillsammans med mitt magonda jag hade sedan innan. Har jag mått mera än dåligt. Vidrigt till och med. Men igår skulle yrseln och kroppen känts annorlunda, det var något som inte stämde alls kände jag. Jag blev mer och mer orolig, med oron blev känslan ännu värre.

Ringde svärdottern som sa ring kry. Ringde kry för att bli lugnare, men hon gjorde mig definitivt inte lugnare. Hon sa ring sjukvårdsupplysningen och få en tid för att träffa en riktig doktor irl. Sjukvårdsupplysningen hade så många samtal att jag inte fick något svar, dom sa försök igen senare. Ringde vårdcentralen förklarade mina tankar och hur det kändes, dom ville att jag skulle komma dit. Men jag kan inte ta mig till er sa jag. Jag är så yr i huvudet, jag vågar inte köra bilen, jag vågar heller inte gå. Sjukresa, sa kvinnan till mig, ring och beställ en sjukresa. Men jag ringde maken och frågade om han var på hemgång. Vilket han var. Tog på mig kläder och väntade in maken. Kom till doktorn, hon undersökte mig och ville göra EKG eftersom mitt blodtryck var på tok för högt. Hon gjorde olika tester och jag fick räcka upp händerna i luften, knyta händerna och försöka titta på hennes näsa. Efter ett tag blev hon lugn, fick ta några blodprover och sedan en ny tid om två veckor samt recept på mediciner.

Idag mår jag mycket bättre men är trött, medicin är intagen och yrseln är så när som borta. Springer galet mycket till toa annars inget annorlunda. Livet känns igen lite bättre. Mycket bättre än vad det känts på hela veckan. Huvudvärken är inte något påtagligt, tyngden eller de konstiga känslorna som bodde i kroppen igår, inte alls där. Har läst igenom vad jag kan göra själv åt mitt problem. Sluta dricka alkohol, hm dricker jag så är det kanske ett eller två glas vin i månaden och dom kan jag klara mig utan. Promenader jo, jo dom kan jag även dom göra och redan gör. Undvika salt, Har gjort ett försök länge nu. Undvika halvfabrikat. Minns inte när jag åt det senast. Kanske två tre till och med fem år sedan. Dricka vatten, jo jo det gör jag redan har alltid med mig min lilla vattenflaska.

Bara att inse att det är medicin som gäller oavsett om jag gör eller inte gör. Tror inte det jättehöga blodtrycket kan bli till av ett eller två glas vin en eller varannan månad. Det här är något jag inte kan göra något mera åt. Men jag läste att havregryn ska vara bra. Min gamla vana som jag lite slutat med ett tag tog jag tag i idag. Bara att inse att jag får ha lite poäng i frukosten, för havregryn ska vara bra emot blodtryck. När jag tänker efter så har känslan i kroppen varit svaga indikationer på att något varit fel redan innan. Men nu när jag varit sjuk så stod jag liksom inte ut. Ibland när jag åkt hem från jobbet har den där konstiga krampen i armar och ben funnit där, när jag inte haft något annat att göra. Huvudvärken har varit där varje dag i flera månader, men jag har tänkt att den är där för att jag varit lite, känt lite stress. Nu inser jag att jag borde gått till doktorn för några månader sedan och kollat upp. Men bättre sent än aldrig som man säger. Bara att inse att medicin ska bli en del av mitt liv. Jag får sluta upp med att säga att jag gillar inte medicin, utan bara acceptera. Kanske blir det lite ordning på det där med hjärtat nu, så jag slipper dom där rusningarna och obehagskänslorna jag haft så länge. Jag kanske till och med får massor av energi igen vem vet.

Nå jag ett inlägg är skrivet, länge sedan jag skrev men har verkligen inte orkat med att skriva. Ha en fin dag.

Carina ikonen Nilsson

Lev idag just nu, igår finns inte här och går inte att levas i. Idag just nu är det som gäller.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook