Dagbokens dag…

Vaknar upp i vår Lvl^2, där varje dag tycks ha en extra dos av ljus och energi. Redan vid halv fem väcktes jag av morgonens första krusningar av dagens möjligheter. Först vid fem jag lät fötterna möta golvets svala trä. En tidig promenad har redan ägt rum och nu står kaffet där bredvid mig, lockande trots den kyliga morgonluften.

Töreboda, Hockey VM….

Igår var en pärla av en dag. En sådan där dag då varje steg kändes som en liten resa in i vår lilla stad, Töreboda. En sväng till Ica för lite nödvändigheter. Ett besök på loppisen där skatterna väntade, och så in för att inhandla lite bubbligt för att krydda till tillvaron. Den första sommardrinken blev till, med sin svalkande beska smak och isens skarpa kylighet. Att sitta och njuta av den i solen gjorde att dagens varma strålar verkligen trängde in under huden.

Middagen åts utanför bilen, där grillens doftande omfamning tog emot oss. Kycklingfilé, sparris, halloumi och svampar, alla grillade till perfektion, ackompanjerade av glädjen av en varm kväll plus lite Hockey-VM.

Men till slut var det sömnens lockande, vann över, och jag lämnade hockey-VM:s dramatik bakom mig för en natts vila. Solens omfamning under dagen hade gjort sitt, och tröttheten krävde sin tribut.

Dagbokens dag 12 maj

Dagbokens dag den 12 maj är en hyllning till den mäktiga kraften i vår personliga röst och våra unika berättelser. Det är en dag att fira konsten att fånga livets ögonblick och reflektera över våra inre landskap genom dagboksskrivande. Genom att hålla en dagbok ger vi liv åt våra tankar, känslor och drömmar, och skapar en oslagbar skatt av självuttryck och självinsikt.

Men dagboken är inte bara en skatt för oss själva – den är en gåva till framtiden. Varje rad vi skriver, varje känsla vi fångar, blir en del av det stora narrativet om mänskligheten. På dagbokens dag uppmanas vi att reflektera över den kollektiva betydelsen av våra personliga berättelser. Det mäktiga arv vi lämnar efter oss.

I denna hyllning till dagbokens dag får vi inte heller glömma bort folklivsarkivet – en skattkista av mänsklighetens erfarenheter och kulturarv. Det är en plats där våra dagböcker och andra vardagliga dokument får evigt liv. Där våra röster kan höras långt bortom våra egna livstider.

På dagbokens dag och varje dag är vi kallade att omfamna den kraft som finns i att dela våra berättelser. Genom att skriva och bidra till folklivsarkivet lämnar vi en gåva till framtiden – en skatt av sanning, skönhet och mänsklig visdom som kommer att lysa för evigt.

Folklivsarkivet

Så varför ska man skriva till folklivsarkivet? För mig handlar det om att bevara en del av mig själv, att låta mina tankar och mina dagar bli en del av historien. Även om mina vardagsliv verkar små och obetydliga, är de ändå en del av det större kulturarvet. Genom att dela med mig av mina upplevelser och reflektioner kan jag bidra till en rikare förståelse för vårt samhälle och vår tid.

Hemresa

Idag står en resa hemåt på agendan. Men innan vi kommer hem ska vi till Biltema. Detta för att handla kört-fast mattor. . Det var något som visade sig vara en riktig räddare i nöden. En herre hjälpte en annan herre med sitt stora Ekipage som var en Condorde. Concorden hade kört fast i lera, då kom dessa mattor till användning.

Maken, han vill ge barnbarnen en smak av barndomens frihet med sina nyinköpta cykeltutor. Själv längtar jag efter att få fylla vår lilla slänt med färg och liv, genom att välja ut några blommor från den lokala växthandeln. Det är små detaljer som gör livet stort, som jag ser fram emot att dela med folklivsarkivet för att bevara för framtiden.

Klicka på bilden så finns möjligheten. Dom har många olika företag som vill synas på nätet. Jag väljer med omsorg, utifrån vad jag själv skulle kunna tänka mig att köpa.

Vill du tjäna pengar på din blogg?
Avslutningsvis.

Att omfamna livets små glädjeämnen och att vara medveten om den skönhet som omger oss varje dag. Genom att skriva till folklivsarkivet och dela våra berättelser, lämnar vi ett arv som kommer att lysa för evigt. Så låt oss leva i nuet, fylla våra dagar med kärlek och glädje, och dela våra äventyr med världen för att bevara dem för kommande generationer.

  1. Vad var de små saker som gjorde dig glad igår?
  2. Brukar du föra dagbok? Berätta om din rutin!
  3. Har du erfarenhet av att fastna i lerig terräng? Hur hanterade du det och vad prioriterar du när du väljer utrustning till din husbil?
  4. Har du några tips för att tjäna pengar på att blogga? Vilka metoder anser du är mest effektiva?
Carina Ikonen Nilsson

Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook