En solig dag.

Solen strålar vänligt ner över altanen, målad i mjuka penseldrag av morgonsolen. Tillsammans med min trogne följeslagare, Lillekatt, som ligger stilla bredvid mig och snusar mjukt, sitter jag bekvämt i soffan och låter tankarna dansa över tangentbordet. En stunds tid i solens omfamning var min avsikt, men ibland är solens kyssar lite för intensiva, så jag nöjer mig med att njuta av dess närvaro på avstånd för dagen. Flygplanens oväntade serenad störde fridfullheten, deras brusande motorer skar genom luften, och jag insåg att det var dags att söka fristad inomhus. Men solens varma smekningar hade redan gjort sitt arbete, och mitt sinne känns nu lättare, mer klart.

Det är en av de sällsynta lediga dagarna som jag omfamnar som en kär gammal vän, en dag av oändliga möjligheter och obegränsad frihet. Inga måsten tränger sig på, bara möjligheten att vara i nuet och uppskatta livets enkla gåvor. Nästa onsdag väntar återigen arbetslivets krav, men för nu är det här och nu jag fokuserar på. Att sitta här ute på altanen, omgiven av vår nyligen förvandlade trädgård, är en gåva jag inte tar för given. Ingen känsla av dåligt samvete smyger sig på mig för att jag tillåter mig själv att bara vara, medan trädgården blomstrar runtomkring.

Visst, det finns alltid mer att göra. Komposthögen ropar sitt tysta rop om uppmärksamhet, och jorden där nere väntar otåligt på att få berika vår trädgård med sin näring. Men idag, idag tillåter jag mig själv att luta mig tillbaka, att säga till mig själv att det som inte blir gjort idag får vänta till imorgon. Kroppen behöver återhämtning efter gårdagens ansträngningar, efter timmar av slit och svett i trädgårdens tjänst.

Morgonen började tidigt, men jag gav mig själv den lyxen att återvända till drömmarnas värld för en stund till. När jag till sist öppnade ögonen igen var det strax efter nio, och jag insåg att denna dag var min egen att forma precis som jag ville. Inga förpliktelser kallade på mig, bara en stilla längtan efter att njuta av varje ögonblick. Tankar på att ta mig ner i källaren för att fortsätta med mitt måleri fladdrade förbi, men jag kände att jag inte riktigt var där ännu. En tanke håller på att ta form, en idé som jag vet kommer att leda mig tillbaka till staffliets förtrollande värld när den är klar.

Idag är en speciell dag, en dag som vi ska fira lilla Alfreds sexårsdag. En ny milstolpe i hans unga liv som vi gläds åt att vara en del av. En ny cykel står redo att bli överlämnad, för att föra honom ut på äventyr längs vägar och stigar. Pokémonkort, hans stora önskan, ska också överlämnas med omsorg och kärlek. Men vi planerar en liten överraskning, att låtsas som om det bara är korten han ska få, för att sedan avslöja den verkliga presenten när alla andra presenter är utdelade. En liten lekfullhet för att göra dagen ännu mer minnesvärd för den lilla älsklingen.


Nej, det här får duga för dagen. Men jag kan inte låta bli att känna nyfikenheten kittla mig när jag tänker på den där komposten. Det är som om den lockar mig med sina hemligheter. Så några spadtag kan ju inte skada, eller hur? Vem behöver egentligen vila när det finns äventyr att utforska? Det är väl typiskt mig, alltid redo för nästa utmaning!”

Men vänta, vad är det jag ser? Ett nytt företag som verkar ha allt jag behöver för att piffa upp mitt liv! Hobbys, det perfekta stället för alla hobbyentusiaster där ute. Jag pratar om garner i överflöd, i alla regnbågens färger och nyanser. Men det stannar inte där – de har så mycket mer än bara garn! När jag har grävt klart i komposten kommer jag definitivt att kolla in deras sortiment. Heminredning, sminkborstar till rabatterade priser, leksaker och kuber – det finns något för alla smaker och intressen.

Så varför inte ge ditt hem en makeover eller unna dig själv lite nya hobbyprojekt? Ta steget och utforska allt som Hobbys har att erbjuda – jag lovar, du kommer inte att ångra dig!

Ha en härligt fin solig dag.

Carina Ikonen Nilsson

Lev idag just nu, igår finns inte kvar. Morgondagen kommer först i morgon.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook