Vård av mig

Idag hade jag planerat att åka till Badsystrarna för ett dopp, men trots tröttheten ville sömnen inte infinna sig i natt. När jag till slut vaknade, hade klockan redan blivit halv åtta. Badet fick utebli, och istället tog jag en varm dusch. Jag tvättade mina kortbyxor som jag använder på jobbet och hoppas verkligen att de hinner torka innan jag måste iväg igen. Efter duschen åt jag en snabb frukost, borstade tänderna och skyndade iväg till macken för att hämta mina nya Skechers slip-ins.

Bekväma skor

Lyckan var stor när jag äntligen fick hålla dem i mina händer! Det kändes som att de borde ha varit här redan när jag först tänkte på att köpa dem. Men nu är de här, och jag beställde dem i lördags, tror jag. Igår när jag var på jobbet kom de med DHL till macken. Självklart har jag redan provat dem, och de är underbara. Kanske inte riktigt lika sköna som makens, men ändå otroligt bekväma.

Fotbad

Nu sitter jag på altanen och unnar mig själv en stunds välförtjänt avkoppling. En kopp rykande kaffe, en mjuk handduk och lite fotkräm. Mina fötter vilar i ett bad av naturvänligt badsalt med tång och vitaminer. Det ljumma vattnet omfamnar mina fötter och sprider en doft av sommar. Efter en lång dag på jobbet igår känns det rätt att ta hand om mig själv idag innan arbetet. Det kanske inte är att skämma bort mig, men snarare en vårdande stund för mina fötter.

Trädgård

Tidigt i morse, innan världen riktigt hade vaknat, gick jag ut i trädgården i min pyjamas. Vår trädgård är så ljuvlig, och idag upptäckte jag något magiskt – vårt plommonträd blommar för första gången sedan vi planterade det. En älg åt på det när vi planterade det för många år sedan, men nu har det fem vackra blommor. Jordgubbsplantorna blommar också, och de blommor jag planterade i lördags står så fint i min slänt och sträcker sig mot solen. Just nu känns livet fantastiskt, en stund att minnas inför den kommande vintern, då jag brukar skämma bort mig med att elda i kaminen.

tiden står still.

Nu njuter jag av vinden som smeker min hud, fågelsången som dansar in i mina öron och det avlägsna ljudet av bilar. Det är precis sådana här stunder jag vill samla på mig. Nu, när tiden står stilla, bara här och nu i denna stund. Det ger så mycket lugn i kroppen, så mycket mjukhet som sprider sig i varje vrå. Med bara några veckor kvar till semestern har jag all tid i världen att se fram emot, njuta och känna att snart, snart är jag där. Jag tycker ofta att just denna tid, strax innan nedräkningen börjar på riktigt, är den bästa.

Nu ska jag fortsätta ta hand om mina fötter, och med det avslutar jag för idag. Ta hand om dig och njut av dina stunder.

Tjäna pengar på ditt bloggande. Klicka på länken.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook