Sommardagar i Husbilen: Sol, Bad och Äventyr


Välkommen till ännu en strålande sommardag i husbilen! Klockan visar bara 13.43 och hockeyn rullar på TV:n. Jag smög mig in i husbilen för att undkomma den brännande solen. Solbadandet får vänta, men badandet är långt ifrån över. Hittills har jag tagit två dopp, och med vattentemperaturen på behagliga 17,8 grader är det den perfekta svalkan.

Vallersvik bad

Morgonpromenad till Småbåtshamnen

Den här morgonen började vi med en uppfriskande promenad till en småbåtshamn vi aldrig tidigare besökt. Bredvid småbåtshamnen träffade vi på en liten strand katt.

strandkatten vid småbåtshamnen

Maken tog med sig sin nya kamera, som han köpte för en månad sedan. Den har verkligen gett honom ny energi, och det märks på de fantastiska bilderna han tar. Hans skicklighet ger min blogg en extra dimension med alla vackra fotografier. Själv är jag en betydligt sämre fotograf, men med hans hjälp blir allt mycket bättre.

Mästerfotografen och Hans Utrustning

Det är inte så konstigt att han är så duktig med tanke på att han har gått flera fotoutbildningar och fotograferat i många år. Han har till och med haft en del uppdrag och sålt bilder. Att ha en professionell fotograf till hands för bloggen är verkligen en förmån. Nu återstår bara att lösa hur vi bäst organiserar våra bilder. Jag har försökt med Google Drive, men det har varit lite krångligt. Så tills vidare fortsätter vi att dela bilder via Messenger.

sommar i Halland
Andra små fina blommor på vår väg idag.
Kvällssol

Sol och Bad vid Husbilen

Sommar i Halland
Vallersvik badplats
https://sv.wikipedia.org/wiki/Vallersvik

Efter vår härliga promenad gick jag ner till badtrappan för ett uppfriskande dopp. Därefter satte jag mig i solen för att njuta lite extra. Trots en fotpall blev det obekvämt, så jag bytte till att ligga på marken med en liten kudde under huvudet. Efter en halvtimme i solen var det dags för dagens andra dopp. Under tiden skalade maken räkor och värmde bröd i ugnen. Lunchen blev en riktig höjdare: baguette med majonnäs, räkor, några citronskivor och lite tomat. Det var verkligen gott, även om jag glömde ta kort på våra mackor. Jag är inte mycket för att fotografera, inte ens på konserter.

Kvällens Planer: Grillning under Sommarsolen

Ikväll står grillning på menyn. Efter en dag fylld av sol och bad misstänker jag att vi inte kommer orka mycket mer än att njuta av en god grillmiddag. Det känns som den perfekta avslutningen på en underbar sommardag i husbilen. Här är det högsommarvärme, träden har slagit ut mer än hemma, och vitsipporna har för länge sedan blommat ut.

Som den hallänning jag är, eller är jag det? Egentligen är jag ju göteborgare, men jag bodde i Halland under hela min uppväxt. Det är något speciellt med somrarna i Halland, och det känns verkligen som att komma hem varje gång vi är här.

Hoppas att du njuter av sommaren lika mycket som vi gör! Varje dag i husbilen är ett nytt äventyr, fyllt av sol, bad och nya upptäckter. Här finns mera och läsa om från bloggen och Vallersvik.

Sommar i Halland

En härlig kvälls sol igår kväll.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.