Återhämtning och Planering inför Semestern – Mina Tankar och Tips


Just nu är jag hemma för att ladda batterierna inför morgondagen. Dagen började i ottan – jag var redan på jobbet klockan 7. Vid fyra kände jag äntligen doften av frihet när jag kom hem. Jobbet flöt på bra, men trots det känner jag mig riktigt trött. Det är kanske inte så konstigt, trots att det bara var ett kortpass på nio timmar. Det känns kort eftersom jag faktiskt fick komma hem och kan spendera kvällen här.

När jag kom hem möttes jag av en härlig doft – min make hade lagat lasagne! Vi åt tillsammans, och han satt på altanen och kollade på sina hästar. Det är ju Elitloppshelgen, den viktigaste helgen för hästintresserade som min make. För honom är det som julafton och nyårsafton på samma gång, men för mig är det bara en perfekt anledning att spendera tid på annat, som att skriva. Det är riktigt mysigt att sitta här ute och skriva med gardinkapporna som fladdrar i vinden och TV:n som surrar i bakgrunden.

Ikväll ska jag lägga mig tidigt eftersom jag börjar 7.00 imorgon igen. Det är sista passet för helgen, och sedan har jag bara en helg kvar att jobba innan semestern. Det börjar verkligen närma sig nu! I år har vi bara sökt tre veckor semester, och jag börjar få lite ångest över om det är för lite. Kommer jag hinna vila upp mig på så få veckor? Gör den där fjärde veckan en stor skillnad?

Vi får se hur det blir. Å andra sidan är det ju skönt att ha kvar semesterdagar till julen också. Då vill jag definitivt vara lite ledig. Jag tror att jag redan har sökt semester tills dess. Men först är det sommarsemestern som gäller, och sedan långa, lata dagar mellan arbetspassen. Den här sommaren ska jag se till att den blir riktigt lång och avkopplande.

Hur gör du med semestern i år? Hur många veckor har du? Vi ska spendera vår semester mestadels i husbilen som vanligt. Norge blir det i år igen, men med nya platser att utforska. Ska du åka någonstans eller tänker du bara njuta av ledigheten hemma? Just nu känns tanken på att bara vara hemma och vakna när man vill och göra precis ingenting som ren lyx.

Nej, jag är nog för trött för att tänka klart. Det här får duga för idag. Ha en fantastisk lördagskväll!

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.