En Ljuvlig Husbilsresa: Regn, Hav och Haloumi Burgare


Morgonens Vakna Ögonblick

I natt vaknade jag av ett regnsmatter på taket. Ett härligt regn som sköljde över vår lilla bil. Två meter från oss bor havet och i havet bor alla vitaminer min kropp behöver. Ett morgonbad ska till, men maken måste vakna först. Jag vill inte gå ner i vattnet utan att maken är med. Fast han står självklart på bryggan, han är inte någon badare. Han får inte den där härliga uppfriskande känslan i kroppen som man får när man gör morgonbad. Då vaknar hela kroppen till och ger energi.

Kaffestund och Shopping

Kaffet står bredvid mig. Förra gången vi var i husbilen gick min mjölkskummare sönder. Igår innan vi anlände här gick vi en snabbis in på Net on Net för att köpa en ny. Dom hade inte det jag sökte men en liten visp för 49 kronor fick duga. När jag köpte den vart jag inte så nöjd med min lilla visp. Men det visade sig att jag blev smått överraskad när jag fick användning för den.
Den fungerar utmärkt, men den värmer självklart inte mjölken. Det borde gå att få till. Förr fanns det ju doppvärmare som värmde vatten. Borde fungera att sätta till något sådant i den där vispen tycker jag, då behöver jag inte någon sådan där riktigt mjölkskummare. Fast jag inser att jag inte behöver det nu heller, den lilla vispen kommer att duga. 49 kronor, mera kan man inte vänta sig. Borde köpt flera för jag inser att den kommer gå sönder. Köper jag flera har jag i lager och slipper köpa igen.

Nu har jag igen möjligheten att i alla fall dricka mitt kaffe så som jag vill ha det även om mjölken inte är varm. Man kan inte få allt här i Lvl^2 det här får duga med att göra kaffet här.

Kvällens Magiska Stund

En fantastisk kväll vart det igår, ljummen till och med varm. Utsikten var helt underbar och lite senare på kvällen kom det en liten svan familj och besökte oss. De vaktade sina ungar genom att fräsa åt oss om vi kom för nära. Men vi höll det avstånd de ville ha. Jag kom att tänka på den där sagan om den fula ankungen som blev en vacker svan. Fast jag tyckte nog de små ungarna var urgulliga när dom simmade runt sin mamma och pappa.
På vägen hit stannade vi till på Simons värdshus i Munkedal. Vi hade båda två glömt att äta under dagen, så det blev en middag som fick bli både frukosten, lunchen och middagen. Jag åt en Haloumi burgare utan bröd för de hade inte något glutenfritt. Istället för de där Haloumi bitarna man friterar, hade man här rivit haloumin blandat med lite morötter, gräslök och annat gott. De var verkligen magiska, de små burgarna. Inte indränkta i fett och så ljuvligt goda och nyttiga.

Rit-stund och Kvällens Måltid

På kvällen blev det baguetter med räkor till den här utsikten. En härlig kväll, lugn och vacker. Hade framme mitt ritblock tillsammans med den svala drinken. Blev kanske bara lite kladdande i ritblocket. Men det var behagligt att sitta där och smutta på min Prosecco och Aperol, göra några streck i ritblocket. Idag ska vi göra Kungshamn by foot. Maken vill fotografera som vanligt. Jag hoppas att min fot och mitt ben håller för promenaderna som kommer att bli. Mitt ena ben är lite svullet och varmt, men det är inte något allvarligt för det har varit så i flera månader nu.

Vad ska du göra idag? Hur tillbringar du dina helger?

Jag får passa på att njuta av att vara riktigt ledig eftersom jag jobbar varannan helg så är dessa lediga helger så värdefulla för mig.

Ha nu en fantastiskt dag. Vill passa på att tacka för att du läser min blogg.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.