Tillsammans i Högsäter: En Historia om Gemenskap och Styrka


En Vacker Dag på Uteplatsen

Idag sitter jag ute på vår lilla uteplats framför vårt hus. Solen skiner och jag har varit och simmat femhundra meter. Det var kallt i vattnet idag, men ändå 16 grader. Mina badsystrar hade redan badat när jag kom, de badade en halvtimma tidigare idag. Men jag var inte ensam på badplatsen. Idag var det bikini på, eftersom det var byggjobbare på badplatsen.

Vandalism och Återuppbyggnad

För någon vecka sedan blev badplatsen vandaliserad; badstugan fick insparkade väggar och annan skadegörelse. Kommunen sa nej till renovering eftersom det skulle bli för dyrt. Istället skulle vi få en container för badsaker, och badstugan skulle rivas.

Högsäters Gemenskap och Styrka

Nu ligger badet i Högsäter, som är en liten ort i den stora kommunen Färgelanda. Dom där Högsäters borna dom är en egen sorts kommuninvånare, dom är så starka tillsammans. Ett byggföretag i kommunen sa :Nej inte riva, jag samlar ihop ett par byggare och ser mig runt vad vi kan åstadkomma. Det blev att taket i badstugan blev bytt, nya bänkar att sitta på och en härligt skön matta att sätta fötterna på när man badat. Sand till slänten ner till sjön, ny grind, ny färg och en så fin badplats igen.

Högsäterskraften – En Förebild för Alla

Högsäters gemenskap borde vara en förebild för alla små kommuner. Invånarna vägrar se sitt samhälle dö ut; de går samman och arbetar tillsammans. Denna anda borde finnas överallt. För det är tillsammans vi kan göra storverk. Sloganen ”Tillsammans sprider vi ringar” har fått en helt ny innebörd för mig just nu när jag skriver dessa ord. Tillsammans kan vi åstadkomma så mycket.

Ensam är Inte Stark

Det är när vi är tillsammans och gör saker som vi hittar motivation, gemenskap och samhörighet. Högsäter är ett perfekt exempel på detta. Invånarna där skapar olika former av gemenskap och föreningar. En av drivkrafterna i samhället är en av mina badsystrar, som också är min mentor. Hon är involverad i många olika sammanhang och bidrar ständigt till ortens gemenskap.

En Levande Bruksort

När man kommer till Högsäter känner man sig alltid välkommen. Där tar man tillsammans hand om saker och ting. Om kommunen inte ställer upp, finns det eldsjälar som ser till att det blir som de vill. På den lilla bruksorten bor tre av våra barn, och jag har förmånen att vara en del av mina badsystrars gemenskap. Den där andan genomsyrar hela orten. Tillsammans ser de till att alla trivs och de har förmågan att flytta berg.

Behovet av Eldsjälar

Vi behöver fler eldsjälar i vår värld. Vi behöver mer gemenskap i våra liv. Tillsammans är vi starka!

De små fina blommorna får avsluta mitt inlägg om Den lilla bruksorten Högsäter.

ta mitt inlägg om Den lilla bruksorten Högsäter.

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.