En Dag i Husbilen: Boklyssnande och Hemmaprojekt


Idag sitter jag här på makens plats i vår husbil, LVL^2.En kopp kaffe bredvid mig och öronpropparna på plats. Just nu lyssnar jag på en bok av Laila Brenden. Hon beskriver områdena runt Kongsvinger i Norge på ett så målande och behagligt sätt. Jag gillar verkligen Lailas sätt att skriva; orden flyter på och även om jag tappar bort mig i tankarna. Kan jag lätt komma tillbaka in i historien.

En Skön Ledig Dag

Det ska vara soligt idag, vilket innebär att det blir en perfekt dag. Perfekt för att ta med boken ut och njuta av solen. Igår tillbringade vi mest tid inne i husbilen eftersom det var kallt ute. Men att sitta inne var ändå mysigt. Vi har nyligen fixat till bilen precis som vi vill ha den. Vi har klätt om dynorna, sytt nya gardiner, tillverkat en hylla för tv. Även skurit till en ny matta för golvet.

Att Skapa en Hemtrevlig Atmosfär

Nu känns det verkligen som vår bil, den har fått en själ. Igår kväll pratade vi om just detta. När vi tittade på gamla bilder av våra tidigare husvagnar och husbilar som vi visade på TV

. En av bilderna visade vår sista husvagn, en Wiensberg, som jag aldrig riktigt tyckte om. Den kändes aldrig välkomnande, utan bara som en vagn att sova i.

Minnen och Uppgraderingar

Våra tidigare husbilar har alla haft sin egen charm. Den första husbilen vi köpte ligger oss särskilt varmt om hjärtat, trots att den hade en del problem med växellådan. Den kändes alltid välkomnande och hemtrevlig, och vi satte verkligen vår prägel på den. I vår nuvarande husbil har vi inte riktigt hittat en perfekt lösning för att bädda ner soffgruppen. Men det behövs oftast inte eftersom vi har en extra säng i taket för gäster.

Nya Projekt och Idéer

Nu när husbilen känns som vårt lilla krypin, med en hemtrevlig och lyxig atmosfär. Så har vi börjat komma på nya projekt. Nästa sak vi ska fixa är ett litet fint staket till hyllan vi nyligen byggt. För mig är det viktigt att få till den där ombonade känslan. Nu när vi äntligen har uppnått det, flödar nya idéer.

Frågor till Dig

Hur är det för dig? Brukar du också hitta på nya projekt när du håller på att fixa? Har du också en husvagn eller husbil? Kolla in Husbilsklubben.se för att hitta tips och diskutera med andra husbilsentusiaster! Lämna gärna en kommentar och bild. Vad du själv gjort och självklart även andra projekt det behöver inte vara husbil eller husvagn.

Nu avslutar jag för idag. Kanske blir det ett inlägg till ikväll som postas imorgon, men det vet jag inte än. Om det inte blir så, lär jag inte skriva något under helgen. Detta eftersom jag har jobb och kommer antagligen inte orka efter passen. Jag börjar dessutom tidigt, så innan jobbet lär jag inte hinna skriva.

Ha en härligt fin fredag!

Här är lite länkar:

Vi har nyligen fixat till bilen precis som vi vill ha den. Här kan du hitta inspiration för egna DIY-projekt för husbilar.

Planerar du en resa till Norge? Här är några rekommenderade campingplatser runt Kongsvinger.

Om du, liksom jag, älskar kaffe, kolla in dessa kafferecept och baristatips för att göra din nästa kopp kaffe ännu bättre!

Carina Ikonen Nilsson

Lev idag just nu igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

#Husbilsliv #DIYprojekt #Hemtrevligt #LailaBrenden #Boktips #Roadtrip #Husbil #Hemmaprojekt #LyxigtOchOmbonat #KaffeOchBöcker


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.