Så skapar jag en tacksamhetslista för att behålla positiviteten


Behovet av en Tacksamhetslista

Det är lätt att fastna i negativa tankar när smärta och fysiska begränsningar börjar påverka ens vardag. Jag känner hur detta tär på min kraft och mitt humör. På väg till badet idag insåg jag att det är dags att göra en tacksamhetslista. Medan jag körde och lyssnade på min ljudbok, märkte jag hur mina tankar drogs mot oro och frustration. ”Tänk om det alltid kommer att vara så här nu,” funderade jag. Men istället för att låta dessa tankar ta över, började jag fokusera på vad jag faktiskt kan göra.

Vad Jag Kan Göra

Trots mina ryggbesvär finns det fortfarande så mycket jag har förmågan att göra. Jag kan ägna tid åt mitt måleri och låta kreativiteten flöda. Klä på mig själv, och det är jag tacksam för. Jag har lyxen att kunna åka till badet varje morgon med mina fina badsystrar. Städa och dammsuga är kanske inte möjligt, men tack vare robotdammsugaren är hemmet ändå rent.

Jag är också tacksam för den tid jag har att skriva här på bloggen. Att stå upp är smärtfritt, och jag har lyxen att kunna vila när ryggen behöver det. Eftersom jag har ett skrivbord som jag kan höja och sänka går det att stå upp och skriva. Det är en påminnelse om att det finns många saker i mitt liv att uppskatta. Mina barn och barnbarn alltid lyser upp min dag. Den största tacksamheten är att jag lever och andas. Jag fick verkligen en dag till att vandra omkring i denna värld.

Tacksam över mina badsystrar

Små Steg mot Större Lycka

För att undvika att fastna i negativa tankemönster måste jag fokusera på det jag kan göra. Jag ska inte fastna på det jag inte kan. Promenader är något jag kan njuta av, likaså att rita och laga mat. Att tvätta och hänga upp kläder är små men betydelsefulla sysslor som ger mig en känsla av normalitet. Jag har också möjligheten att bada i sjön, vilket jag gjorde idag. Det var en kort simtur på 150 meter. Vattnet var härligt kyligt med sina 17 grader. Höstens närvaro börjar verkligen kännas i luften.

Glädjen i Simningen

Varje dag är en påminnelse om hur skönt det är att gå ner i vattnet. När vi byter om, tar vi våra första försiktiga steg ner till sjön. Den kalla luften känns mot huden. Sedan kommer det förlösande doppet. Att simma i det kalla vattnet är både uppfriskande och helande. Efteråt torkar vi oss, klär på oss och tackar varandra för dagens bad. Sedan åker vi hem, var och en till sitt.

Att Finna Frid i Vardagen

När jag kommer hem har jag mina små rutiner. Jag hänger upp handduken och badskorna på tork, klär på mig och gör mig en kopp kaffe. Medan kaffet brygger skalar jag två ägg. Jag sätter mig antingen i soffan eller går ner till källaren för att skriva på bloggen. Denna stund av lugn och reflektion sätter tonen för resten av dagen, och jag är tacksam för varje liten detalj.

Det här får duga för idag. Nu ska jag återigen krypa ner i sängen och vila ryggen. Gör du någon lista över tacksamhet? Vad står det på din lista?

Carina Ikonen Nilsson Lev idag just nu, igår finns inte kvar och morgondagen kommer först i morgon. Just nu gäller.

#Tacksamhet #PositivtTänkande #Smärthantering #Mindfulness #Självvård #DagligaRutiner #Simning #Höst

Tips på tacksamheter webben

Tacksamheter bloggen.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.