EN NY BOK ATT LÄSA….


En vän till mig har gett ut en bok. Även hon är  en skrivpuffare, doctor Mera än mig för jag har liksom tappat gnistan.

Skulle det vara så att du innehar min bok så titta på baksidan av den och titta på Marmorias namn.

Marmoria

Maria Vernersson


MarmoriaISBN13: 978-91-633-6611-6 / 148×210 mm / År: 2010 / 146 sidor
ISBN10: 91-633-6611-8

Varje morgon, eller så snart hon har tid, går hon ut på nätet och kollar vad dagens skrivutmaning är. Sedan skriver hon. Rakt upp och ner. Det är därför Maria Vernersson har definierat den här samlingen kortprosa som ”tillfällighetsprosa”.
”marmoria” är hennes alias på nätet och så heter också den blogg där hon publicerar sina texter.

De bästa av dem är samlade här. De handlar om barnsoldater och flygande faddrar, ja, det mesta, möjligen med en lätt övervikt åt märkliga dystopier och, inte minst, barnsliga minnen från frikyrkan. Trots ett mycket blandat innehåll och ett visst laborerande med olika stilar finns det en ton som ljuder under allt, en ton hon inte kan göra sig av med, för den är rent marmoriansk..

På marmoria.blogspot.com hittar du mer tillfällighetsprosa och till www.skrivpuff.se kan du gå om du själv vill anta utmaningarna.

”Maria Vernersson har förgyllt första året på skrivpuff.se med sina målande och berörande texter. Jag brukar skicka mina skrivarkurselever till hennes sida för att de ska få bra exempel på gestaltning. Förundras över hur hon intar nya perspektiv med en trovärdighet som om hon hade upplevt allt. Med fantasi och empati skapar hon nytt liv – jag ser ett författarskap födas.”

Ann Ljungberg, författtarcoach och
skapare av skrivpuff.se


Ett svar till “EN NY BOK ATT LÄSA….”

  1. Hej, det var så länge sedan jag läste dig, så jag blev glad när jag såg ditt namn hos marmoria och så glad igen 🙂 när jag läste här om hennes bok. Härligt och inte alls något jag egentligen är förvånad över. Fattas bara, hon är som du skriver – bäst!

    Hoppas det är ok att jag läser hos dig här nu. Blev ju glad att hitta! Det där med duktighetssyndrome… har du det? Jag vågar knappt skriva på puffen ibland och låter bli att tala om andra dagar… men kämpar samtidigt emot, vill inte vara sådan. Usch.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.