Att läsa Marmoria

En mulen morgon, patient helt tyst i huset. Alla sover utan jag och katten. Kaffet står bredvid mig och på skrivbordet ligger mina ritblock och pennor. Igår var jag i konstnärs-affären i Bäckefors Just i den affären skulle jag kunna gå runt och titta på saker i timmar.

Lekte med tanke om att inhandla ett rit bord. Men vart skulle det få plats? Skulle behöva bygga ut och och lägga till en våning till, find på detta hus.  För att mina intressen skulle få plats och stå framme hela tiden.  Troligtvis skulle sakerna damma igen emellanåt.  Men, health det hade varit bekvämt.  Fast, mycket mera att hålla reda på, så det får duga som det är idag med.

Blev inspirerad av att marmoria äntligen har tryckt sina små puffar,  just en sådan bok vill jag ha på mitt sängbord. För att läsa en sida eller två. Fast,  jo, så, är det, jag lär läsa den från pärm till pärm.

Sen därefter ha boken på sängbordet, läsa lite varje kväll. Alla borde läsa hennes skrifter, för i hennes texter flyttar man in,  innan andra raden av det hon skriver.

Känner att man är där historien utspelar sig. Hon fångar de små omärkbara, men så viktiga händelserna i hennes berättelser.

Lev i dag, just nu.

Nu ska jag rita en stund.

En stund för mig kan bli hela dagen.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook