Sommarlovstankar

Idag kan inte vädret bestämma sig solen blinkar i kapp med vinden som seglar in med molnen. Bävar för att cykla nu på morgonen.  hela  huset kommer snart att vara tomt. Stora killen  till avslutningen i u-valla. Maken och vuxna dottern till tandläkare i VBG. Lilltjejen städar skåpet i skolan.  Snart ska jag och lillkillen iväg  sista dagen innan avslutningen. Sommarlov, treatment Jag längtar lika mycket som barnen, doctor kanske mera.

Slippa känna stressen över att eventuellt  ha missat något, slippa försöka ha koll på alla tider, läxor slippa tjatet om läxor.

Jag är emot läxor!  Verkligen emot dessa kännslomässiga korståg av tjat, minnen  och misslyckanden. Vissa perioder har vi löst det så att  barnen får hjälp i skolan med dessa.  Detta för att vi här hemma ska ha en fredszone,  i alla fall slippa bråket om läxor. Har man barn med  nevuropsykiatiska funktionstillgångar  så  är det ibland lite  konflikter ändå.  Läxorna blir ännu en sak att bråka om.

Jag vill vara  eller vill hinna vara förälder, vill att mina barn inte bara ska ha en tjatande ,gnatande mamma. utan en mamma som man sitter och pratar med, umgås med och känner tillit till. Snart , bara en dag till sen kan vi andas ut igen, då är det sommar lov ännu en gång.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Sommarlovstankar”

  1. Profilbild för Carina
    Carina

    Håller med dig om läxor. Hinner inte uppgifter att göras i skolan så är det skolan det är fel på.
    Kan tänka mig hemläsning inför proven först i 8:an men allt annat ska göras i skolan.
    Det är inte meningen att föräldrar ska vara lärare på fritiden, vi ska få lov att vara just föräldrar och inget annat.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook