Radio väst och jag 🙂

Idag kan man höra mig i nyheterna i radioväst.  Det var en dyster rapport om att människor med funktionshinder har sämre levnadsvilkor, pill vi är inte lika ofta ute i kulturella sammanhang, prostate sämre löner, höga kostnader för mediciner mm.

Ja, de höga kostnaderna för mediciner är skamligt med tanke på att jag  och andra med mig alltid kommer att äta viss medicin som absolut inte är gratis.

Högkostnadsskyddet tänker ni nu. Jo visst jag behöver bara lägga en viss summa per år. 1800 -1900 kronor tror jag det är. Den summan kommer jag upp i ganska fort, två gånger hämtning av medicin sen är jag uppe i den summan.

Varje år!!!

I en familj med barn där till så  blir det en ganska hög post i medicin kostnader, emot andra människor som kanske på sin höjd hämtar ut  en omgång penicillin per år.

Klicka på länken så får ni en lite mera positiv syn av mig.

Radioväst nyheterna i morse….

Trotts dysterheten i rapporten från socialstyrelsen så finns det saker man kan göra själv för att få en bättre vardag.  Skriver jag just nu och kommer på att jag själv för tillfället är sjukskriven, på heltid,  vilket innebär mindre pengar i lönekuvertet  vilket  faktiskt uteblir och förändras till en sjukersättning som inte ens är värd att nämna.

Men jag vet att en dag vänder det igen, en dag kommer jag åter igen vara gamla vanliga jag igen. Den nya medicinen som jag nu  provat på en vecka, har en annan inverkan på mig och den hjälper mig att få en natt sömn, inte se allt i svart. Den hjälper mig att hitta tillbaka till den jag är, fast det är klart jag är ju jag idag med. Men med en liten sorg och trötthet inom mig.

Jag misstänker att den bromsen som ADHD saknar, gör att jag sitter här nu. Fast det är ju denna bromsen som är ADHD, även här handlar det om en o-eftertänksamhets broms som borde ha bromsat för länge länge sen.

Men i  ADHD är det ofta så, i alla fall i mig att saker och ting händer sen så där i efterhand får jag betala mitt pris, I konsekvens och krock-skador i former av depressioner.

Det är just här, som jag  ska försöka lära mig något som jag just nu åter igen har missat.

Lev idag just nu så kanske du hittar din broms….


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook