Stygga pojkar är rädda pojkar. Rädda pojkar slår, det är även så för flickor……….

Jag vill fortsätta på gårdagens ämne då jag missade en viktigt del i det här med kvinnor och män som slår kvinnor. Vill även visa på att ja, sale jag vet att det finns kvinnor som slår sina män. För mig är det lika sjuk som tvärt om. Men nu är det inget som jag har erfarenhet av.  Däremot har jag  egen, drugs även en nära  vän-erfarenhet av kvinnomisshandel.

Alldeles nyligen då jag var ute med vänner  skickades det ett sms till mig, där stod det ”HAN Misshandlar mig”  Då blir jag helt kall yr i huvudet och ställer en dum fråga i ett sms tillbaka som : menar du att han gör det nu?. Just vid sådana tillfällen är inte jag så rationell.  Idag är jag tacksam för att jag var med goda vänner som stöttade mig och hjälpte mig tänka klart.  Kille som misshandlade sin  flickvän som var gravid är en kille som jag  tyckt väldigt mycket om. En kille som haft en svår uppväxt där det i hela hans liv  varit missbruk.  Han har  varit mycket medveten om att jag bara är vän till honom då han inte missbrukar.  Han är bara några år äldre än min son.    Idag vet jag att nu räcker det! Vet även om att han vet om att det räcker nu.  Hans lilla fru är den jag står vid nu och hans barn. Är innerligt tacksam över att hon låter mig göra det.

Nu var det inte det jag hade tänkt att skriva om utan om den sviktande självkänslan hos den som inte behandlar andra människor bra.  Vårt spårk har ju  inte utvecklats utan mera invecklats idag.  Idag är tjejer Horor, fittor och mera där till. Vissa  använder sig  av det mera än andra. Själv är det ord som jag aldrig använder, det värsta ordet  för mig är Råtta då med  betoning  på t- na i ordet.

Den man eller kille som benämner sin före detta med  de fula könsorden med mer.  Kommer ganska så snart använda samma uttryck om dig som är hans flickvän just nu.  Det är så han ser på kvinnor. Så fort som vi gör något som inte passar han är vi just  könsorden eller andra fulheter för honom. Tyvärr så finns det flickor  som tror på de omdömen som dessa  pojkar slänger ut om dem.  Detta bara för att ingen av dem  haft möjlighet att bygga upp självkänslan i sig, Pojkarna växer och blir stora av sin styrka som döljer osäkerhet och misstro mot kvinnor. Deras självförtroende växer av flickornas rädsla för dem.

Kvinnomisshandel, misshandel överhuvudtaget är brist på självrespekt,självkänsla.  Det visar på hur illa individen tycker om sig själv, hur rädd och osäker han är där till visar det på att interligens mera sitter i slag och muskler.

Idag  vet jag att den kille, som en gång var någon som jag värnade om, är någon som jag aldrig mera kommer att lita på, tycka om, eller bry mig överhuvudtaget om. Han hör hemma bakom lås och bom. Här är han aldrig mera välkommen. Däremot skall jag göra allt jag kan,  för hans före detta familj, om familjen tillåter mig att göra det.  De barnen som finns där,  skall vara det goda som jag ändå vet finns i killen.  Jag skäms  idag för mina  känslor och tankar, men så är det idag. För i min värld är alla värda en andra chans. Men just denna kille har fått  för många chanser av mig, jag  orkar inte bli ledsen,  besviken ännu en gång,  pga honom.

Min tavla som kallas ilska


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook