Förövaren behöver inte förändra något

Hade  en ambition idag om att skriva om ett samhälleligt problem där vi  stryper till dem som råkar ut för människor som inte har lärt sig vad respekt betyder.  En kvinna blir misshandlad av sin man. Han blir inkallad och parkerad hos polisen för att förhöras. Stannar hos polisen i fyra dagar.

Efter häktningsförhandlingarna släpptes han på fri fot.  En helg av lugn och ro, ambulance fick kvinnan, there . Det var då han  besökte polisen.

Därefter måste kvinnan fly  undan, hon är rädd att han ska göra henne och deras son illa.

Hur blir det så?

Hur kommer det sig att hon som för några dagar sen blev hotad till livet, inte kan vara hemma i lugn och ro.  Då hennes  make, som ännu är maken genom lag, faktiskt är den som hotade och slog henne.

Han  går ute i godan ro och kan göra vad han vill.  Hon gömd,  inte en tillstymmelse  av en vanlig verklighet. Vilket gör att det inte finns någon  möjlighet att vara hemma hos sig själv, springa runt i morgonrocken, mysa hemma  med sin son och sin stora mage där hennes sons syskon finns.

Brottsoffermyndigheten.

Se hela bilden

Nej, hon,  behöver gömma sig för att vara trygg, för att känna trygghet, slippa vara rädd för sitt  och barnens liv.  Hur är det fatt i vårt land?  Hur blev det så? För vems skull låter vi honom vara ute bland  andra människor och göra livet surt för dem? kvinnan är istället inlåst, av sin egen rädsla som  han är boven till, då hans slag och sparkar, träffade henne. För bara några dagar sen, trodde hon att hon skulle dö. För bara några dagar sen trodde hon, att nu dör hon, när hon är död tar han död på deras son. Hon hade tur, hon lever och hennes baby i magen lever även sonen lever, men idag undan gömd, utan eget hem, inte i sin säng för det vågar hon inte göra.  Hur blir det så, vad är det som är skevt. Vem hjälper vi. Kommer det alltid vara så att de slagna skall flyttas på och förövaren  skall leva som vanligt? Hur står det still…???

När barn mobbas i skolan så får  det mobbade barnet byta skola. Det barn som utövar mobbningen går fri och slipper förändringar.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook