ADHD är inte hela mig, utan en liten liten del.


Tänkte fortsätta på det inlägget jag skrev i går. Eller föra tanken vidare, generic   bokförlaget sökte mig i dag då Aftonbladet ville ha en intervju med mig.  Idag skulle jag till Trollhättan för att besöka den Trevliga Dampdoktorn, cheap Tvebrink. En väldans trevlig doktor tyvärr extraknäcker han bara och är en äldre herre som  vi skulle vilja ha till doktor hela livet. Nu är det inte så för när barnen blir vuxna blir det den vanliga öppenvårdsmottagningen och en psykiatriker där. Synd för var läkare  vi har nu är nog den bästa läkare man kan ha vi är lyckligt lottade. Det är även den doktorn som gav mig tipset om att själv försöka bli utredd.

Inlägget i går handlade om Flickor och ADHD.  Detta för att jag läst artikeln i Göteborgsposten, diagnosis som just handlade om  flickor och hur man senare upptäcker om det ens upptäcks att flickungen har  ADHD.   När jag åkte iväg så hade jag självklart glömt av att min mobil har batterier som  laddas ur ibland. Självklart upptäckte jag det  då jag redan var i närmare Trollhättan än hemma.    Nu känner jag att det var nog det bästa som hände för då jag läste artikeln ser jag hur olika vårat liv är, själv klart är det så att vi har olika sätt att förvalta våra till och o-tillgångs förråd av ADHD. Kvinnan  de intervjuade idag, var en kvinna som  hanterat sin ADHD genom självmedicinering av droger,  Själv använde jag mig av att handla massor av schampon och duschkrämer. städade frenetiskt och kämpade febrilt med att vara den perfekta  mamman och allt där till som jag inbillade mig att andra människor utan mina tillgångar gjorde.  Slagen mot mig själv och alla kraven av perfektion gav mig liknande symtom som Catharina. Ångest, depressioner och  sorgen över att levt så länge utan att förstå.

Även idag kan det komma dagar av sorg men inte lika ofta som innan. Idag när jag ramlar tillbaka hoppar  den lite  snällare emot mig själv kvinnan fram och har tre frågor som hon lärt sig av min kloka make.

(H)jälper det dig på något sätt att du tänker på hur illa du mådde innan?

Finns det något du kan göra  åt det nu?

På vilket sätt  är dessa tankar bra för dig just nu?

Tänka sig att inte en fråga, av dessa blir svarade på det sätt, som jag skulle vilja svara för att få vara kvar i ledsenhetssorgen över förlorade år.  För  det är inga förlorade år, det är år av erfarenheter där jag idag, kan vila mig i. Känna att det är erfarenheter som ingen annan ska behöva uppleva om jag kommer förbi.  Det tillhör historia och en historia som gett mig kunskap.  Gett mig trygghet i att jag ser sånt som är viktigt att se, när det gäller mina barn och andra barn som har lite samma tillgångar.  Idag tror jag att vi är många som skulle kunna berätta sorger och ännu mera sorger. Men det (H)jälper inte, det vi måste göra idag är att ta hand om oss själva, våga be om  hjälp med det vi har svårigheter med och vara stolta över det som är fint och vackert med våra tillgångstillgångar. Jag är ju inte bara ADHD, utan en lite del i mig är lite rörlig och ställer till det.

Andra delar av mig är  skapande kreativieter,  rörligheter och orädslor som vi genom tiderna behövt för att gå framåt.  Svamparna i skogen var något som ADHD jägaren vågade prova på då han inte hittat nått villebrå eller så ville han bara ha lite annorlunda smak på det han jagat. Idag kan vi med glädje äta kantarellerna och vi vet med säkerhet att flugsvampen är inget vi ska smaka på.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.