Socialdemokraten Mikael Damberg, har visioner, tro på skolan, ungdomar

Aj vilken klokhet som bor i Mikael Dambergs artikel i Expressen  idag.

Hur och när ska vi börja? När ska Magdalena, order Rikard, och Rodrigo kunna känna tillit till att deras drömmar och och förutsättningar för att nå dessa bli verklighet.  Inser att det inte kan ske idag men det borde vara målet för oss alla.  Damberg pratar om en jämlik skola där  alla har  möjligheter att växa och få till sig kunskaper som möjliggör mål, drömmar som våra barn idag inte ens vågar drömma för dessa ligger så långt ifrån verkligheten. Korvstoppningsmetoder skall enligt Damberg bytas ut till en mera anpassad och kreativ miljö där skolan inte är en isolerad ö från övriga verkligheten.  Jo, Hans drömmar och visioner ligger nära mina egna.

Jag tror att  barn ungdomar då de möts där de befinner sig växer känner trygghet och får självkänsla.  Det ser jag mera att ungarna skulle kunna göra i Mikael Dambergs skola än Björklunds skola.  Jag skulle vilja att Björklund hade ett mera liknade synsätt som jag tror att Damberg har. Han verkar ligga mera nära mina egna uppfattningar om hur individer växer och blir sina egna.  Jag tror och inbillar mig att de öronmärkta pengarna som Damberg vill ge till skolan även skulle kunna räcka till de barn som behöver lite extra resurser.

Citat (Expressen, Damberg. 2010)

“Därför vill vi att skolpolitiken sätter fokus på framgångsfaktorer som ger resultat. Det handlar om tydliga mål, systematisk uppföljning, höga förväntningar, en benhård övertygelse om att alla vill och kan lära och inte minst ett tydligt och professionellt ledarskap både i skolan och i klassrummet.”

En benhård övertygelse om att alla vill och kan lära

För mig borde dessa ord förgyllas och ramas in, för jag inbillar mig att: framför allt eleverna vill och kan.  9 År i skolan är för en del av  eleverna en sträcka av tid, där de lär sig att de duger inte, de är inte värda att lägga ner tid, på så att de  får förmågor som att läsa och skriva.

Nej, det som dessa barn  lär sig mest är att de är odågor som inte duger till mera än att misslyckas.

Även skolan och Björklund, vill och kan,  men frågan är vad han tror på. Var bor hans övertygelse, visioner?  Är det så att bara vissa Vill och Kan?


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook