Allt utanförskap skulle försvinna i faser 1 2 3


Allt ska bli så bra…….

Men om det inte är så bra? Vad säger vi då? Då ler vi, see   låtsas att allt är bra. Då klistrar vi på ett leende som skiner, try   ljuger dom fulla med skit. Jo, det va så dom gjorde.  2000 kronor mindre i plånboken, som fas3are emot plusjobbet, men samma arbete, visade uppdrag granskning. Hur blev det så här?

Jo, jag vet vi röstade fram denna fasa. Vi gick till vallokaler och röstade fram  att man slänger människor på Dynghögen, när det i stället är FAS 3 som borde bo på den högen.  Dynghögen asså!  Det var så Riksdagsledamot Wivi-Anne Johansson sa om fas 3 i sitt 1 Maj Tal.  Hur står det till? Hur  och vad gör vi med människor? Hur blir det så? Vad är det för människosyn vi har?

Regeringen har verkligen lyckats,  för i dag är det så att vi står grupper emot varandra.  Människor som har jobb,   dom som inte har jobb.  För bara ett tag sedan kändes det som jag skulle vara en av dem som sedermera skulle hamna på Dynghögen, en av dom som skulle få bli bemött med synen av andra, att jag inte vill arbeta, hon är besvärlig och hon bla bla.

Ungdomar med attityder att lata svin ska fan i med ut och arbeta och göra rätt för sig.  Själva går de i skolan. De har inte en aning om varför kvinnan mannen är hemma.  Men attityderna är inget som de kommer på ur tomma intet. De får fäste i från någonstans. Jag inbillar mig att det är sånt som ges vid middagsbordet.  Tillsammans med kalvsteken, hör de hur föräldrarna diskuterar. 

Ser ju själv hur min politiska färg, min människo syn bor inom mina egna barn.  Men det gör också att jag sträcker på mig. För mina barn har en mera human syn på människor, de har en vidare bredd i sig  där det bor empati, socialt engagemang och man står upp för den som inte  orkar stå upp själv.  Mina barn har uppfattningar och tror  att deras ord är av värde, att gemenskap och tillsammans flyttar man berg.

 Tyvärr så får vi nog dras med Fas tre tills vi röstar annorlunda, tyvärr så kommer människor ännu, att få ge sig ut till fas 3 projekt som inte kommer att ge dom en anställning. Men vi kan göra annorlunda val nästa gång vi röstar.  Tyvärr så är det stundande valet inte riksdagsval, men det är ett val och det valet ska jag lägga min röst på dem som liksom jag tycker att fasorna i faser 1 2  3 ska vara någon annanstans än de just nu är.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.