Alopeci är en oförutsägbar och nyckfull medicinsk åkomma som inte är lätt att uttala


Idag bär det av.  Till Varberg är det tänkt att vi ska åka  idag.   Hade i tanken att jag skulle vakna tidigt idag men i stället somnade jag sent runt  4 i natt.  Så när jag väl vaknade blev det kaffe  packa väska, find betala räkningar som jag borde gjort innan.  Glömde bort att borsta  håret  efter duschen och bävar för att gö  det nu. Hela hårborsten kommer att vara full av hår, treat   jag kommer att fälla en tår eller två  hår öm, try är mitt andra namn. Dessutom så har jag mycket stress som gör att jag idag har en stor kal fläck mitt på huvudet.  Munkfrisyr men med hippi stuk Ler. Jag kan inget annat än att le, för skulle jag göra annat så hade jag inte viljat gå ut. Tänker att alla gamla hattar som jag  slängde för några år sedan  nu  hade behövts. Men får väl inhandla en ny.

I dags läget använder jag mig av en schal som jag lindar om huvudet.  Eller så gömmer jag mitt håravfall med en tofs eller liknade.  Negativ stress här handlar det ju om att hitta orsaken ännu har jag inte gjort det.  Det enda som jag ännu kommit framtill är att det är sådant som jag själv inte kan lösa för då hade jag gjort det  för länge sedan.

 ArcSoft_Bild30

Förr fick jag massvis med cortisonsprutor i huvudet, hjälpte vet ej, ont gjorde det.  Idag är det mera att ja  ja sånt e livet nu. Där till fundera på vad jag  kan göra för att slippa stressen.  Massa dyra preparat funkar inte utan är bara dyrt. Ler

Vad är Alopeci?

Alopeci är en oförutsägbar och nyckfull medicinsk åkomma som inte är lätt att uttala och allt utom lätt att leva med. Forskare och läkare vet inte ännu vad som orsakar Alopeci, men de har lärt en hel del om vad som kontrollerar hårväxten och de fortsätter att forska med målet att utveckla effektivare behandlingar – och en dag, ett botemedel för Alopeci. Läs: ”Diagnos och behandling” för mer info.

Alopeci betyder håravfall, oftast på huvudet. Alla åldrar drabbas Det finns ingen möjlighet att förutse vem som får Alopeci. Sjukdomen uppstår lika ofta hos kvinnor som hos män och den kan starta vid vilken ålder som helst även om ca 60 % utvecklar sjukdomen före 20 års ålder. Det finns inte heller någon kulturell disposition för sjukdomen. Människor över hela världen har blivit drabbade. I Sverige räknar man med kanske 150.000 människor.


Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.