Oskrivna lagar och regler kan vara svårt för många…….

Har hittat 10 oskrivna regler i en bok som är skriven av Nancy J Patrick. Boken heter Leva med asperger, decease det är en praktisk  Guide för tonåringar och vuxna.

De tio oskrivna reglerna ger mig en större förståelse för människor med asperger.  Ger mig insikter om hur vissa stunder kan undvikas. Reglerna visar på storheterna i att undvika bråk.  Efter som boken är skriven till människor som har olika till och O-tillgångar inom autismspektrat så är det regler de kan ta till sig, stuff   i olika sociala sammanhang.

Enkla levnads regler.

  • 1. Regler är inte absoluta. Utan de är beroende på situation och av individen.
  • 2. I det stora perspektivet är allt inte lika viktigt.
  • 3. Alla människor gör fel. Det behöver inte förstöra din dag.
  • 4. Att vara ärlig är en helt annan sak än att vara diplomatisk
  • 5. Att vara artig är lämpligt i alla situationer.
  • 6. Alla som är trevliga mot en är nödvändigtvis inte ens kompisar.
  • 7. Människor beter sig annorlunda privat än de gör offentligt.
  • 8. Lär dig att förstå när du får människor att tappa intresset.
  • 9. “Att passa in” handlar ofta om att se ut  och låta som att  man passar in.
  • 10. Människor  har ansvar för sitt eget beteende.

Vissa av reglerna är svårigheter jag själv ibland brottas med. Regel nummer  6 är en regel som jag borde träna på allt som oftast. Skrivas med stora bokstäver och den borde glimma förbi mig när jag är i sådana situationer.  Till och med så att kanske den borde omskrivas i regel nummer ett, men då borde regel nummer 1 skrivas så att det blir mera absolut. Ändå har jag inte asperger utan ADHD. Regel nummer 4 även den en regel som jag  enligt vissa borde träna mig i allt som ofta.  till viss del kan jag hålla med. Men jag tänker även att diplomatiska människor utan ärlighetsnormen borde träna lite mera på att vara mera ärliga så att jag mindre  ofta slipper gissa mig till.

Man säger ofta att människor med ADHD uppfinner hjulet igen. Min son frångår denna företeelse, för han uppfinner inte hjulet en gång till. Han ser till att använda det hjul som finns, men, på många olika sätt. Som vanliga människor,  utan våra tillgångar, inte ens hade haft tanken på att använda det till.

Facebook lär ju även de ha en massa oskrivna osynlighetslagar, som vi bara förväntas att kunna. Lisa har en del tips där

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook