Kay Pollak tankar gör inte ont gör bara bra saker med mig.


 Lite Kay tankar på morgonen är aldrig fel, view då jag tänkte dela med mig av hans små tips.

 Kays måndagstips nr 35

Den 25:e februari 2013
Hej och välkomna till det 35:e inspirationsbrevet.I ett antal brev framöver kommer du att sammanlagt få 30 stycken punkter, cialis som tillsammans förmodligen är den kortaste kurs som finns i hur du kan få bättre hälsa, och hur du kan lyckas bättre i dina relationer. Det som krävs av dig är bara att öppna dig för att då och då, igen och igen, sakta läsa dessa punkter.Den här veckan kommer de fyra första punkterna.

1)

Nästa gång du är upprörd, förbannad, störd eller irriterad påminn dig då om följande:

Jag är inte störd eller upprörd av de skäl jag just nu tror. 
(detta är lektion nr 5 i ”A Course in Miracles)

När vi är upprörda, irriterade, störda och ur balans har vi ofta väldigt lätt för att hitta orsaken till detta ”utanför” oss själva. ”Det beror på barnen att jag nu är så irriterad!” Eller: ”Det beror på min pojkvän, flickvän, partner, chef… att jag nu är så irriterad.” Om någon utanför mig får skulden, för att jag nu känner som jag känner, slipper jag se mig själv och mitt eget ansvar för mina känslor.

Det är inte alltid lätt att se detta, just när jag är irriterad och störd.  De flesta av oss är vana vid, och ofta helt säkra på, att det är han eller hon eller ”dom andra” som är orsak till våra upprörda känslor. Bara ”dom andra” hade varit annorlunda så hade allt varit bättre.

Varje sådan gång tar jag fel på vad som är orsak till mina känslor. Det är min tanke om situationen som orsakar min känsla. Tanken är orsaken och känslan är resultatet. En annan människa skulle kanske tänkt helt andra tankar om den aktuella situationen och genom det fått helt andra känslor. Kanske känt medlidande eller känt frid eller rent av börjat skratta. Det finns alltså andra sätt att se på den här situationen. Jag valde däremot att tänka tankar som gjorde mig upprörd. Det verkar vara sant att det är jag som har tolkat den här situationen, just så som jag ser den.

Påminnelsen och den stora lektionen är att det är ingen annan som gör mig förbannad. Hemligheten är att det är jag själv som gör mig förbannad. Ingen annan gör mig irriterad. Hemligheten är att det är jag själv som gör mig irriterad.

Pröva nästa gång du är upprörd att sakta för dig själv läsa eller tänka:

Jag är inte störd eller upprörd av de skäl jag just nu tro

2)

Nästa gång du möter någon som är ironisk, förlöjligande eller förtrycker någon, påminn dig om följande:

En människa som mår bra har aldrig behov av att 
ironisera, förlöjliga eller förtrycka en annan människa.

Detta är ju helt sant. Varje gång jag själv är ironisk eller förlöjligande mot någon, så är det något problem jag har, som jag försöker hantera. Och varje gång du möter någon som är ironisk och förlöjligande, så vet du att framför dig står en människa som prövar att hantera något inom sig själv. Säg det inte till den andre! Behåll det tyst för dig själv och du kommer att se på honom eller henne på ett nytt och annorlunda sätt. Du ser på den andra människan med nya ögon! Framför dig står en människa som just nu inte mår bra. All ironi och allt förlöjligande är i grunden ett desperat rop på hjälp.

Att se detta kan hjälpa dig att inte ta det personligt. Det kan till och med hjälpa dig att tänka: ”Vad kan jag göra för att hjälpa den här människan?”

3)

Påminn dig ofta om att ingen annan än du tänker dina tankar. Säg alltså till dig själv då och då under dagen:
Jag har ansvar för mina tankar.

4)

Påminn dig också om att:

Jag ensam har ansvar för hur jag väljer att tolka det jag ser.
Jag har ansvar för hur jag väljer att tolka det jag ser. Det är uppenbart.  Det är jag och ingen annan som har ansvar för hur jag väljer att tolka det jag ser. Jag ger hela tiden allt jag ser det värde det har för mig.
Exempel: Du står och pratar inför andra människor. Plötsligt ser du att någon av åhörarna gäspar. Du har nu ansvar för hur du väljer att tolka det du ser. Om du exempelvis har dåligt självförtroende väljer du kanske blixtsnabbt att tolka gäspningen som en attack på dig själv. Du tänker kanske att den andra tycker att du är långtråkig. Kanske tänker du: ”Jag duger inte.” Eller ”Jag är inte bra nog.”Om du mår bra och har gott självförtroende tänker du kanske: ”Där sitter en som gäspar. Kanske är luften dålig här inne?” Eller tänker du: ”Kanske har hon eller han haft en sömnlös natt? Det är fantastiskt att han eller hon är här!”
Ha ofta med dig tanken:
Jag ensam har ansvar för hur jag väljer att tolka det jag ser.………………………………………………………………

Detta var de 4 punkterna för den här veckan. Nästa måndag kommer ett antal nya punkter.
Pröva att ha de här fyra punkterna med dig den här veckan. Printa gärna ut dem. Läs dem med jämna mellanrum.

Allt gott till dig hälsar
Kay Pollak

Känn dig som vanligt fri att sprida de här inspirationsbreven till alla dina vänner. Det kan ju faktiskt vara ett sätt att påverka helheten. Är det första gången du stöter på inspirationsbrevet? Känner dig nyfiken på att få dem i fortsättningen?  Gå in på hemsidan www.kaypollak.com och anmäl dig som prenumerant. De kommer sedan via mailen helt gratis till dig. Har du missat de tidigare ”breven” kan du också hitta dem på min hemsida. Det är bara att gå in där och printa ut dem.

,

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.