Kay s måndagsdags tips

Nu går det att träna sig igen, pills  Asså jag vet inte hur många gånger jag läst  Kays böcker, pharm fast det är klart idag läser jag inte pärm till pärm utan mera  hur va hur va det han tänkte när det blir så.
Jag formligen älskar Kays ord och hans rader. Har även varit på hans föreläsningar i alla fall minst tre gånger.  Alltid väcker han upp nya tankar som jag inte innan sett på Fast böckerna är gamla så finns det alltid något som liksom inte ramlat in.  Vilket ramlar in den nya gången man ser eller läser hans böcker. Han är inspirerande.
Här är en övning i att lära känna sig själv.
Kays måndagstips nr 49.
Den 19 augusti 2013
Välkomna tillbaka efter sommaruppehållet. Du som läst de tidigare ”lektionerna” vet att det här är en kurs i att träna sitt sinne. Vi börjar direkt med en omskakande och upplysande övning.
Vi har nog alla upplevt situationer och sammanhang, doctor där vi upptäckt att vi har svårt att fördra en annan människa. Fundera en stund. Du tycker inte om en av dina grannar, du tycker inte om din chef, du tycker inte om en av dina kvinnliga vänners man, du tycker inte om en av dina manliga vänners fru, du tycker inte om en av dina medarbetare… Så kan det kanske vara för de flesta av oss. Ja, kanske kan alla känna igen detta?
Välj nu ut en av dessa du inte tycker om. Ja, välj ut en av dem som du har svårt att fördra, en som du oftare tar dig på och som du ofta har negativa tankar om. När du har valt ut den som du vill använda för den här övningen, sätter du dig med penna och papper och skriver överst på pappret detta:
Det jag inte tycker om hos…X…är………………………………….
Sedan skriver du en lista med minst tio olika egenheter som du inte gillar hos den personen. Du skriver ner allt du kommer på. När du skrivit alla dina negativa känslor och tankar om den här personen, ändrar du det som står överst på pappret till: Det jag inte tycker om hos mig själv är….
Jag har själv en gång gjort den här övningen. Det såg då ut så här:
Det jag inte tycker om hos…X…är:
att X ofta är osann och ljuger.
att X bara tänker på sig själv och de sina.
att X bara värnar om sitt.
att X är ogenerös
att X är avundsjuk och missunnsam
att X ständigt är inriktad på att tävla
att X verkar snål och girig
att X ständigt räknar pengar så himla noga
att X är ”liten och rädd” och full av prestige
att X verkar ha två sidor.
Och när jag satte in ordet ”jag”, så blev listan denna:
Det jag inte tycker om hos mig själv det är:
att jag ofta är osann och ljuger.
att jag bara tänker på mig själv och de mina.
att jag bara värnar om mitt.
att jag är ogenerös
att jag är avundsjuk och missunnsam
att jag ständigt är inriktad på att tävla
att jag verkar snål och girig
att jag ständigt räknar pengar så himla noga
att jag är ”liten och rädd” och full av prestige
att jag verkar ha två sidor.Längst ner på pappret skriver du nu:
Tack X för att du visar mig allt det jag förtränger hos mig själv.
Fundera en stund. Titta på din lista. Tänk om detta är sant:
Allt det jag förnekar och förtränger i mig själv,
tenderar jag att se och kritisera i andra.
Det är inte min ensak att ändra på min granne, utan enbart att acceptera honom som han är. Det är inte min ensak att ändra på min kvinnliga väns man, utan enbart att acceptera honom som han är.
Det är inte min ensak att ändra på min manliga väns fru, utan enbart att acceptera henne som hon är. Och så vidare. Detta betyder inte att du behöver acceptera allt som din granne gör.…allt som din kvinnliga väns man gör.….allt som din manliga väns fru gör.
Jag gissar att de flesta av oss i olika skeden av vårt liv har hållit på med olika kritiserande tankar om andra. Idag vet vi att det inte är så särdeles upplyst. Och det fantastiska och hoppfulla är att vi kan ändra oss. Vi kan varje dag bli något lite mer upplysta. Vi kan förändras! Och vi vet att all förändring börjar med att ge akt på mina tankar.
Du kan nu pröva den här övningen på en person i din närhet som du har problem med. Kanske kommer du efter övningen att se på den personen på ett annat och långt mer fördragsamt sätt.
Kanske kommer du till och med att se på den personen med stor tacksamhet! Och det bästa av allt!
Kanske kommer du att se på dig själv på ett helt nytt sätt. Tänk om det är sant att det jag ser därute i ”de andra” är en spegel av mitt inre?
*****
Detta var allt för den här gången. Tack för att du har läst det här inspirationsbrevet.
Jag önskar dig allt gott.
Kay Pollak
…………………………………………………………………………..….
Är du intresserad av inspirationsbreven, gå in på hemsidan www.kaypollak.com och anmäl dig i så fall där som prenumerant. De kommer sedan gratis till din mailadress. På hemsidan finns också alla de tidigare inspirationsbreven. Det är bara att gå in där och klicka på rätt ställe och sedan skriva ut dem.
Och samla dem i en vacker pärm, om du så vill.
*****

Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook