Det är nu det händer.

Vilken fantastisk morgon, vilken otroligt fin morgon det blev idag. Innan jag åkte i väg till sjön idag. Hade jag tankar om att nej jag hoppar över idag. Jag har bevisat för mig själv att jag kan. Då viskade hon den där andra kvinnan hon som heter vilja i mig, att jag tror att hon luras. Vad luras hon med frågade jag tillbaka, jag trodde det var du som sa nej du behöver inte. Nej! svarade rösten inom mig, det är hon den fega som försöker få plats, fick jag till svar.

Jag tog mina badskor och vantar, mössa, vinterstövlar och på med morgonrocken. Iväg till sjön. Idag var det en nya kvinna med och badade, henne hade jag aldrig innan träffat. Denna kvinna hon var modig. Hon tog stegen ut och sedan doppade hon sig. Inte som mig som fegar lite innan. Jag går ju i till knän, stannar ser mig omkring och går stegen ut till magen, ser mig omkring använder min andning för att våga. Tar steg igen och doppar mig. När jag väl doppat mig så är det lugnt då kan jag ligga kvar en stund och njuta av den stickande känslan i kroppen.

Att mötas av detta underverk varje morgon är fantastiskt.

Idag på vägen hem från badet så ringde jag en vän från förr. En sådan där vän, som oavsett hur lång tid det gått, är någon som man kan ta upp tråden med en gång. Hon är intresserad av mina krämer, jag lovade att skicka henne lite prover, att vi sedan face-timar vid själva användar-tillfället. Har man väl provat produkterna, så är det produkter som även de fastnar. Då vill man inte vara utan. Redan första gången, känner man hur huden blir härligt glad. Efter några veckor ser huden ungdomligare ut, huden har fått en helt annan spänst, lyster och fasthet. Man känner sig piggare när man ser förändringen, självförtroendet får en boost varje morgon och kväll av omvårdnaden av sig själv. Nu pratade vi även om min drömbutik, vi pratade även om hennes drömmar.

Det är konstigt för vi har inte pratat på väldigt länge flera år faktiskt men, i samtalet så upptäckte jag att våra tankar är åt samma håll. Vi tänker båda två kvinnor, kvinnor och nätverk. Kvinna till kvinna, att hitta mötesplatser där vi är oss själv. Där vi är dom vi är, där vi slutat jämföra oss mot vara andra och istället blir dom vi är. Där samtalen får plats, där samtalet blir en mötesplats.

Drömmen börjar bli ett mål, men långt där borta i framtiden. Jag har en del att undersöka innan. Jag har en del att lära innan. Men jag känner på riktigt lite som när jag skrev min bok att jag är helt rätt i tiden, tiden är min vän. Jag ska skynda långsamt. Forma och tänka klart en tanke i taget. För just mig är sådant svårt men jag ska. Jag ska göra det på riktigt.

Är du intresserad av hudvård? Klicka på länken här så kommer jag att kontakta dig. Ha en härligt fin dag. Gör din dag vacker!

Carina Ikonen Nilsson

Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×

Like us on Facebook